Close Menu
ITnewz
  • Stiri
  • Reviews
  • Cum sa…
  • Hardware
    • Telefoane mobile
    • Tablete
    • Gadgets
    • Televizoare
    • Laptopuri
    • Aparate foto
  • Auto
  • Software
    • Aplicatii web
  • Evenimente
  • Oferte
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok RSS
Articole Hot!
  • BYD intră oficial în România: ce înseamnă pentru piața auto locală?
  • Review Oppo Reno13 F 5G – smartphone mid-range premium interesant
  • Sony ridică din nou standardul pentru căștile cu anulare de zgomot prin lansarea WH-1000XM6
  • Cine mă sună? (iOS)
  • Review Dymo LetraTag 200B – aparat pentru printare etichete
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok RSS
ITnewz
  • Stiri
  • Reviews
  • Cum sa…
  • Hardware
    1. Telefoane mobile
    2. Tablete
    3. Gadgets
    4. Televizoare
    5. Laptopuri
    6. Aparate foto
    7. View All

    Google lansează noua serie Pixel 9 și vine cu o surpriză pentru România!

    15/08/2024

    OnePlus Nord 4 Lansat oficial în România: Specificații, Preț și Disponibilitate

    03/08/2024

    Recomandare de încărcător Wireless MagSafe pentru mașină

    11/02/2024

    Lansări Apple 12 Septembrie 2023! iPhone 15 și Apple Watch 9!

    12/09/2023

    Noile iPad-uri, Mac-uri și MacBook-uri sunt faine, dar mai scumpe!

    31/10/2018

    Lenovo Yoga Book – tehnologie integrată în 9.8mm grosime

    08/11/2016

    Google pregătește o nouă tabletă de 7 inch

    06/09/2016

    Lenovo Ideapad Miix 510 – competitor pentru Microsoft Surface la IFA 2016

    05/09/2016

    Boxă portabilă premium de la Bang & Olufsen

    05/05/2018

    Mira Prism – Proiect interesant pentru Realitate Augmentată

    24/07/2017

    Xbox One X – Noua generație a consolei de la Microsoft

    13/06/2017

    Plantronics BackBeat Pro 2 – noi căști wireless cu anularea zgomotului de fond

    17/05/2017

    Philips prezintă primul televizor OLED 4K Ambilight – IFA 2016

    04/09/2016

    LG a lansat în România gama de televizoare OLED 2016

    29/06/2016

    LG aduce inovații în materie de display-uri TV OLED!

    08/09/2015

    Lansare Televizoare LG gama 2015

    07/04/2015

    Noile iPad-uri, Mac-uri și MacBook-uri sunt faine, dar mai scumpe!

    31/10/2018

    Microsoft anunță noua generație Surface Pro

    24/05/2017

    Laptopuri ASUS Republic of Gamers în curând cu AMD Ryzen

    23/05/2017

    Noile ultrabook-uri ASUS ZenBook UX430 și UX530 pe stoc în România

    11/05/2017

    Sony lansează obiectivul foto full-frame 24-50mm F2.8 G (SEL2450G)

    22/02/2024

    GoPro Hero 12 a fost lansat cu noi capabilități video!

    13/09/2023

    Sony ZV-E1 – un nou mirrorless pentru creatori de conținut

    05/04/2023

    Panasonic S5 II și IIX au fost prezentate la CES 2023

    06/01/2023

    Sony ridică din nou standardul pentru căștile cu anulare de zgomot prin lansarea WH-1000XM6

    16/05/2025

    Google lansează noua serie Pixel 9 și vine cu o surpriză pentru România!

    15/08/2024

    OnePlus Nord 4 Lansat oficial în România: Specificații, Preț și Disponibilitate

    03/08/2024

    Sony lansează obiectivul foto full-frame 24-50mm F2.8 G (SEL2450G)

    22/02/2024
  • Auto
  • Software
    • Aplicatii web
  • Evenimente
  • Oferte
Subscribe
ITnewz
Home»Reviews»Amazon Kindle Fire – Review
Reviews

Amazon Kindle Fire – Review

Iulian MîrzacBy Iulian Mîrzac07/12/2011Updated:22/09/20247 Mins Read11 comentarii
Share Facebook WhatsApp Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Reddit Email
Trimite
Facebook WhatsApp Twitter Pinterest Reddit Telegram LinkedIn Email

Amazon este prima data cand lanseaza un asemenea produs, si o face in stil mare. Au creat mare vilva in jurul lansarii Kindle Fire si iata ca a venit si momentul sa o testez si eu la scurt timp dupa lansare. In America tableta se vinde la numai 200 de dolari, unul dintre motivele pentru care este foarte dorita tableta atat de mult. S-au facut milioane de precomenzi pe site-ul celor de la Amazon, si iata cu toate ca nu se vinde oficial in tara exista si la noi cerere. In acelasi timp tableta Blackberry Playbook s-a ieftinit deoarece este aproape identica ca si Kindle Fire-ul si le-a fost teama ca nu mai vind nici una.

Sa vedem ce am aflat despre Kindle Fire dupa o saptamana de test.

Design

Amazon Kindle Fire este dupa cum spuneam foarte asemanatoare ca design cu Blackberry Playbook si acest lucru nu e o coincidenta pentru ca s-a folosit acelasi design in proportie de 80-90 %. Lipseste o camera foto si cateva butoane auxiliare. Kindle Fire are deci un ecran de 7 inci capacitiv, cu rezolutie de 1024×600 pixeli. Este destul de mica si poate fi tinuta lejer si cu o mana cand cititi sau va uitati la ceva pe tableta, nu am obosit tinand-o in mana. Dimensiunile si greutatea tabletei: 190 x 120 x 11.4 mm si 413 g .

Amazon Kindle Fire - Review

Designul lui Kindle Fire as putea spune ca este mai simplu ca si al unui iPad pentru ca are pe marginea de jos portul micro USB, portul audio, si butonul on/off iar pe latura de sus doua difuzoare pentru sunet stereo, care apropo se aud bine pentru doua fante mici (au si putin bass). Deci tragem imediat concluzia ca daca trebuie sa schimbam volumul trebuie sa actionam din sistemul de operare: mergem in bara de sus si tragem de bara de volum. Pentru navigare veti avea la baza buton home, back, settings.

Amazon Kindle Fire - Review

Tableta este bine realizata, se simte bine inchegata iar materialele folosite sunt de calitate buna. Pe spate s-a folosit un plastic care da senzatia de cauciuc, foarte placut la atingere, este folosit si pe alte modele de tablete, Motorola Xoom fiind unul din exemple. Tot pe spate apare sigla mare Kindle ca si cum ar fi fost stantata.

Este evident ca Amazon a creat tableta tot cu inclinatii catre e-book reader.

Amazon Kindle Fire - Review

Performanta

Amazon Kindle Fire foloseste un procesor dual-core TI OMAP tactat la 1GHz, ca memorie RAM 512MB iar pentru stocare 8GB de memorie din care 6.5 GB sunt disponibili restul fiind ocupati de sistemul de operare si aplicatiile preinstalate. Referitor la spatiu, nu prea este necesar, pentru ca mare parte din informatii le poti lasa in Cloud la Amazon, iar atunci cand pleci cu tableta poti downloada acel film.

Acestea fiind zise tableta are o configuratie destul de ok, sunt multe tablete care folosesc 1Ghz, dar Kindle Fire nu este foarte rapida. De vina este faptul ca-i prima versiune a sistemului de operare si foarte probabil la urmatoarele update-uri meniul si paginile de Internet se vor simti mult mai fluente. Viteza destul de mica (incarcarea www.itnewz.ro a durat 10sec.) la incarcarea paginilor de Internet ar putea fi si datorata faptului ca browserul trece toate informatiile prin serverele Amazon care se lauda cu browser-ul „Cloud Accelerated” – Silk. Browserul de pe Kindle Fire – Silk – apeleaza la serverele Amazon pentru a primi pagina web optimizata, si cu datele deja procesate din nenumaratele servere de unde provin scripturile, imaginile si videoclipurile de pe pagina respectiva.

Important este ca se misca decent si sa nu uitam ca si pretul acesteia este foarte mic in comparatie cu multe alte tablete.

Sistemul de operare de pe Kindle Fire dupa cum spuneam este Android 2.3, iar mai jos puteti vedea o imagine a ecranului principal. Este extraordinar de mult customizata fata de interfata standard a sistemului de operare. Sus este ca si la interfata standard zona de notificare unde poti vedea cat este ora, nivelul bateriei si poti intra in setari.

Mai jos Amazon a pus o bara de search pe care o poti folosi ori pentru cautare in tableta ori pentru cautare direct pe Internet (un widget util as spune eu). Urmatorul nivel este ocupat de meniul principal pe care il are Kindle Fire de unde poti accesa revistele, cartile, muzica, videoclipurile, fisierele, aplicatiile preferate sau naviga pe Internet. In fiecare meniu, mai putin in browser se poate afisa ce aveti in memoria interna intrand in modul Device, sau daca comuti in modul Cloud sa vezi la ce ai acces dintre cele cumparate prin Amazon Store. Ce aveti in Cloud nu are limita de spatiu, deci ce cumperi din Amazon va ramane al tau acolo singurul lucru pe care va trebui sa-l faci este sa te loghezi pe un astfel de device cu numele tau de utilizator.

Amazon Kindle Fire - Review

Mai jos de meniul de aplicatii, adica in centru, veti gasi ultimile aplicatii, carti, reviste sau pagini web accesate de voi. Si in final la baza puteti pune cele mai folosite aplicatii de catre voi. Nu stiu daca se observa din imagini insa toate meniurile au ca fundal o biblioteca in care vei putea aseza aplicatiile, cartile, revistele tale stocate, sau din cloud.

Amazon Kindle Fire - Review

Amazon Kindle Fire are o serie de aplicatii de baza care acopera zona de retele de socializare, un RSS reader, un client de e-mail, Pandora pentru radio online. Problema este ca nu merg instalate noi aplicatii din Romania pentru ca aplicatiile nu se iau din Android Market ci din Amazon Appstore care acum este blocat pentru Romania.

O solutie la lipsa accesului la Market ar fi sa faci un root si sa instalezi Android Market manual din care vei putea sa instalezi apoi aplicatiile pe care le doresti. Problema este ca dupa aceasta etapa nu mai primesti update-uri de la Amazon pentru tableta, deci trebuie sa faci rabat de la functiile si optimizarile noi sau de la Android Market care iti va deschide calea catre lumea Android.

O varianta mai practica ar fi sa puneti undeva pe un server usor accesibil kiturile de instalare in format .apk ale aplicatiilor pe care vi le doriti si sa le accesati prin browser. Astfel nu trebuie sa mai faceti root.

Amazon Kindle Fire - Review

Bateria tine conform producatorului 8 ore fara sa fii conectat la WiFi. Eu am obtinut niste cifre ciudate: in standby zici ca nici nu se consuma, am lasat-o 2 zile la rand pentru a consuma 1-2% din baterie, deci in standby e ca si cum ar fi inchisa (iese instant din standby nu e ca si cum ar fi in „hibernation mode”). Uitandu-ma cu WiFi-ul pornit la filme pe YouTube, unele in format 720p, altele in formate mai mici, s-a consumat in 4h de utilizare, deci pentru browsing, aplicatii si altele, obtii 5-6 ore un rezultat decent care-l obtin majoritatea tabletelor de pe piata.

Per total performantele tabletei sunt medii, dar uitandu-ne si la pret si la faptul ca sunt la inceput in acest domeniu este o optiune buna.

Concluzii

Amazon Kindle Fire nu este un iPad killer, dar este o tableta  buna la acest pret destul de mic, poti face cam tot ce se poate si pe alte tablete dar este destinata mai mult pentru „pour les connaisseurs” intr-ale root-arii, daca vreti sa o folositi la maximum in Romania.

Imi place

  • Serviciul Amazon Prime, cu acces la zeci de mii de filme si carti
  • ecranul de calitate buna: luminos si cu culori vii
  • organizarea din sistemul de operare, si modul cum Amazon a integrat propriile servicii in tableta
  • pretul mic

Nu-mi place

  • lipseste 3G-ul
  • trebuiesc ceva cunostinte in domeniu pentru a o utiliza la maximum

O gasiti la QuickMobile.ro

Toate Imaginile cu Kindle Fire

Video Demo

Multumesc QuickMobile.ro pentru Amazon Kindle Fire trimis pentru test.

amazon Android cloud kindle kindle fire Pareri silk browser Tablet pc Tableta
Share. Facebook WhatsApp Twitter Pinterest LinkedIn Telegram Email
Previous ArticleSony Ericsson Xperia ACTIVE – Review
Next Article Toshiba Thrive 7″ este deja pe piata din SUA
Iulian Mîrzac
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață.

Related Posts

8.6
Reviews

Review Oppo Reno13 F 5G – smartphone mid-range premium interesant

26/05/2025
9.6
Reviews

Review Dymo LetraTag 200B – aparat pentru printare etichete

07/04/2025
Reviews

Am testat Apple Intelligence pe iPhone și MacOS!

01/03/2025
View 11 Comments

11 comentarii

  1. Pingback: Kindle Fire primeste un nou mic update la versiunea 6.2.2 - ITnewz

  2. Pingback: Amazon Kindle Fire 2 este asteptat deja in August tot la 199$ - ITnewz

  3. Pingback: Utilizatorii iOS si Amazon cheltuie mai mulți bani pentru aplicații decît clienții Google Play! - ITnewz

  4. Pingback: Acer ne pregateste o surpriza placuta – A110 !

  5. Pingback: Amazon Kindle Fire 2 este asteptat deja in August tot la 199$

  6. Pingback: Utilizatorii iOS si Amazon cheltuie mai mulți bani pentru aplicații decît clienții Google Play! | ITnewz

  7. Pingback: Google pregateste o tableta de 149$ [zvon] | ITnewz

  8. Pingback: Amazon Kindle Fire 2 ar putea fi lansat in luna Mai ! | ITnewz

  9. Pingback: Kindle Fire primeste un nou mic update la versiunea 6.2.2 | ITnewz

  10. Pingback: Android 4.0 portat pe Kindle Fire | ITnewz

  11. Pingback: Toshiba Thrive 7″ este deja pe piata din SUA | ITnewz

Leave A Reply Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele Articole

BYD intră oficial în România: ce înseamnă pentru piața auto locală?

30/05/2025
8.6

Review Oppo Reno13 F 5G – smartphone mid-range premium interesant

26/05/2025

Sony ridică din nou standardul pentru căștile cu anulare de zgomot prin lansarea WH-1000XM6

16/05/2025

Cine mă sună? (iOS)

08/05/2025
Ultimele Review-uri
8.6

Review Oppo Reno13 F 5G – smartphone mid-range premium interesant

26/05/2025
9.6

Review Dymo LetraTag 200B – aparat pentru printare etichete

07/04/2025
9.4

Review QNAP TVS-H674T – NAS cu conexiune Thunderbolt 4

27/03/2024
9.8

Review iPhone 15 Pro – Unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață!

30/12/2023
Articole Populare

Lista cu servicii de închiriere trotinete electrice din București!

Lucrurile au evoluat foarte mult în ultimii ani de când au apărut serviciile de închiriere…

BYD intră oficial în România: ce înseamnă pentru piața auto locală?

30/05/2025

Ai nevoie de un program care îți caută drivere automat ?

30/04/2022

Cum afli rapid daca PC-ul tau poate rula un joc ?

19/08/2013
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • Cum ne susții?
  • Joburi în IT
  • Download
  • Linkuri
  • Despre
  • Contact
© 2025 Toate drepturile rezervate.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.