LG a lansat în România gama de televizoare OLED 2016

Publicat pe 29 iun. 2016 - 8:47 de Mîrzac Iulian

LG_OLED_G6 _Dolby_Vision

LG Electronics anunță disponibilitatea în România a gamei de televizoare OLED cu rezoluție 4K și cea mai nouă tehnologie HDR (high dynamic range). Noua gamă include modelul LG SIGNATURE OLED TV G6, care a câștigat premiul CES 2016 pentru cea mai bună inovație, alături de modelele avansate OLED 4K cu ecran plat și ecran curbat, din seriile E6, C6 și B6.

Întreaga gamă de televizoare LG OLED oferă o calitate excepțională a imaginii și încorporează cea mai avansată tehnologie OLED: nuanțe perfecte de negru, o luminozitate îmbunătățită, culori mai puternice, dar și un design inovativ. Fiecare model este dotat complet pentru a oferi imagini în format HDR care par a prinde viață prin susținerea Dolby Vision și UHD10, prin certificarea “Ultra HD Premium” de către UHD Alliance. Toate modelele de televizoare au integrat sistemul webOS 3.0, cea mai recentă actualizare a platformei LG Smart TV.

“Prin noua gamă de televizoare OLED pe care o aducem pe piața din România, vom oferi consumatorilor o nouă experiență de vizionare și noi moduri de a se bucura de divertisment acasă. Prin eforturile susținute ale companiei noastre de a îmbunătăți permanent tehnologiile încorporate, credem că noua gamă va consolida poziția LG pe acest segment și va deveni o referință pentru imagini redate cât mai real, un design elegant și funcții inteligente în același timp, a declarat Bumseop Lee, președinte al LG Electronics România.

Televizorul OLED LG SIGNATURE și televizorul OLED seria E6 sunt primele modele de televizoare LG care încorporează noul design LG picture-on-glass, cu modelul SIGNATURE care se remarcă printr-un panou OLED extrem de subțire, de 2,57 mm, cu partea din spate din sticlă transparentă. Televizorul este la fel de subțire ca patru cărți de credit împreunate. Cu circuitele TV repoziționate în stand, panoul subțire de sticlă este o operă de artă în sine – fie că este închis sau deschis. Acesta oferă un design sofisticat oricărei locuințe.

Alături de modelele OLED LG SIGNATURE și E6, televizoarele LG OLED 4K seria C6 și E6 încorporează design-ul Blade Slim.

Toate modelele de televizoare LG OLED sunt compatibile cu formatele HDR standard impuse de cei mai importanți jucători de pe piața transmisiunilor, studiouri de film și producători de electronice.

Întreaga gamă de televizoare LG OLED 2016 include formatul HDR 10, cu certificarea Ultra HD Premium de către UHD Alliance, iar fiecare model are integrată și tehnologia Dolby Vision pentru o mai bună experiență HDR.

Conținutul Dolby Vision oferă o precizie superioară a culorilor și folosește metadata dinamică pentru a ajusta culoarea, contrastul și lumina pentru fiecare imagine. Unul dintre cele mai importante aspecte este tehnologia de cartografiere a sistemului Dolby Vision care va asigura un conținut optimizat pentru specificațiile televizorului în loc să folosească o abordare unică a dimensiunii.

Dolby Vision HDR este deja formatul preferat de regizori și de producători, împreună cu șapte dintre cele mai importante studiouri din lume care susțin crearea de filme Dolby Vision în cinematografe, iar mulți furnizori îl recomandă ca fiind formatul preferat și pentru acasă.

Pe lângă compatibilitate, televizoarele LG OLED oferă o experiență HDR nuanțată, cu o profunzime mai mare, cu un negru mai intens, dar și culori mai luminoase.

Unicitatea televizoarelor LG OLED față de alte tehnologii TV este dată de abilitatea fiecărui pixel de a se aprinde sau de a se stinge independent. Ca rezultat, televizoarele LG OLED afișează culori vibrante și umbre detaliate, chiar și atunci când apar obiecte luminoase care se află lângă spațiile întunecate.

Negrul foarte puternic al imaginii televizoarelor LG OLED ajută la redarea celorlalte culori, făcându-le mai vibrante, fără light noise care poate apărea la alte televizoare LCD. De asemenea, tehnologia LG ULTRA Luminance mărește contrastul dintre zonele luminoase și cele întunecate, pentru a oferi imagini HDR vii și puternice, în timp ce tehnologia Contrast Maximizer oferă mai multă adâncime și contrast, separând obiectele de fundal.

Cu o putere de procesare de 10 biți, televizoarele LG OLED pot reda peste un miliard de culori pentru a intra în cele mai fine detalii de culori și gradație. În plus, prin susținerea din partea BT.2020, următoarea generație pentru standardul de emitere, distribuție și rată îmbunătățită de reproducere a culorilor, nu este de mirare că toți regizorii câștigători ai Premiului Oscar recunosc puterea și calitatea televizoarelor LG OLED. Nimic nu se poate compara cu televizoarele LG OLED când vine vorba de a reda cu acuratețe intenția cinematografică originală.

Dezvoltat în parteneriat cu producătorul de sisteme audio de top Harman/Kardon, televizoarele LG OLED dispun de un sound bar dispus în partea frontală. Întrucât acesta este îndreptat înspre față și nu în jos, cum se întâmplă în cazul celor mai multe televizoare subțiri, utilizatorii vor asculta un sunet clar și detaliat, fără nici o distorsiune sau reflexie.

Sistemul sound bar este echipat cu woof-ere suplimentare pentru a mări puterea difuzoarelor, dispunând astfel de un avantaj major față de alte televizoare subțiri. Televizoarele LG OLED au integrate un sistem de boxe care se pot mișca și funcționa ca un stand, permițând în același timp ca televizorul să fie montat pe perete.

Gama de televizoare LG OLED din 2016 include patru serii (B6, C6, E6 și LG SIGNATURE G6) cu opt modele cu diagonale de 55, 65 și 77 de inch, care includ atât modele cu ecrane plate, cât și curbate. Modelele din gamă sunt deja disponibile sau vor ajunge în perioada imediat următoare în toate marile rețele electro-IT din România, la prețuri între 10,999 și 34,999 lei.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: