Philips prezintă primul televizor OLED 4K Ambilight – IFA 2016

Publicat pe 4 sept. 2016 - 7:32 de Mîrzac Iulian

Philips 901_F

Este primul televizor OLED 4K ambilight pentru că doar ei folosesc această tehnologie, este trademark-ul lor. Divizia de televizoare de la Philips (compania Olandeză) a fost deținută încă din 2012 în proporție de 70% de către compania TP Vision subsidiara TPV Technology (China). Din 2014 deține întreg pachetul de acțiuni a companiei.

Dacă mai țineți minte, ambilight este tehnologia care adaugă culori pe marginea ecranului (pe perete) în funcție de culorile din imaginile afișate pe televizor. Astfel contribuie foarte mult la crearea unui ambient complet, filmul, sau materialul video pe care-l urmărești devin mai captivant.

Odată cu lansarea primului televizor OLED al companiei, modelul 901F de 55 de inci, TP Vision va crea un nou standard pentru performanța imaginii TV.

Prin ce se remarcă televizorul Philips 901F

  • Panou OLED cu gamă largă de culori
  • Perfect Pixel Ultra HD Engine
  • Performanță HDR
  • Trei laturi Ambilight ce îmbunătățesc în mod unic experiența OLED
  • Procesor quad core susținut de Android
  • Sistem audio 6.1 integrat
  • Design de top cu materiale de calitate

Performanțe remarcabile OLED

Proprietățile OLED fac din această tehnologie partenerul perfect pentru motorul grafic Perfect Pixel Ultra HD, prin livrarea unor imagini mult superioare în ceea ce privește reproducerea negrului, a contrastului, a mișcării și a culorilor în comparație cu cel mai puternic set LED/LCD.

Televizoarele OLED elimină problema de a avea mereu pornită iluminarea din spate prin pixeli emisivi care au capacitatea unică de a o opri. Rezultatul obținut este o nuanță de negru cât se poate de închisă ce face ca și cele mai delicate tonuri sau umbre să devină vizibile într-un raport de contrast imens.

Capacitatea de a putea reproduce nuanțe și niveluri de negru pur permite tehnologiei OLED să ofere o paletă de culori mai precisă și mai vibrantă pentru noul model 901F, a cărei gamă cromatică se bucură de un raport de 99% DCI-P3 WCG.

Televizoarele OLED au unghiuri de vizibilitate mult mai bune comparativ cu ecranele LCD (cum vă bat la cap de fiecare dată), acestea putând oferi o luminozitate, culori și contrast la un nivel incredibil de consistență, indiferent de locul în care se află așezat utilizatorul.

Televizoarele OLED sunt de 100 de ori mai rapide decât cele cu LED-uri tradiționale, oferind timp de răspuns foarte rapid, pentru a asigura imagini extrem de clare atât pentru transmisiunile sportive cât și pentru filmele de acțiune.

Motorul grafic Perfect Pixel Ultra HD are o putere de procesare incredibilă de 4 miliarde de pixeli, ce permite sistemului să monitorizeze în mod continuu și să ajusteze luminozitatea și claritatea fiecărui pixel în parte pentru crearea unor linii fine și detalii mai profunde. Motorul de procesare a imaginii include o caracteristică intitulată Ultra Resolution care va transforma orice semnal video într-o imagine clară și rafinată de calitate UHD.

Contrastul este îmbunătățit datorită sistemului Perfect Contrast prin procesarea locală care lucrează în directă legatură cu tehnologia Philips Micro Dimming Perfect ce optimizează contrastul imaginii.

Datorită gamei largi de culori, reproducerea nuanțelor și a tonurilor de culoare ale panoului OLED, susținut de sistemul Philips Perfect Color ce include un amplificator de culoare inteligent pe 17 biți, este excepțională. Rezultatul este reproducerea mai exactă a mai mult de 2250 trilioane de culori vibrante inclusiv afișarea culorilor realiste a nuanțelor pielii și a nuanțelor mai curate de alb.

Claritatea imaginilor aflate în mișcare rapidă setează noi standarde în domeniu datorită vitezei panoului OLED și a puterii acestuia de procesare a celor 4 miliarde de pixeli, prin intermediul tehnologiei Perfect Natural Motion de la Philips care interpolează cu acuratețe cadre inserate adițional asigurându-se că și cele mai rapide mișcări ale imaginilor UHD sunt reproduse fluent, în timp ce se menține o claritate excepțională.

Performanță HDR

Combinația dintre performanța 540Nitpeak-light a lui Philips 901F și a gamei lărgite de culori și a motorului Perfect Pixel Ultra HD permit ecranului OLED să devină primul model de televizor al companiei care atinge un standard perfect al Philips HDR.

Sunet de calitate

Philips 901F include și un sistem audio 6.1 exclusivist, de 30W. Sistemul dispune de șase difuzoare amplasate frontal și montate separat unul de celălalt, în sound bar-ul subțire de aluminiu pentru a oferi detalii excepționale și claritate. Un difuzor inelar triplu amplasat în partea din spate, cu un port de bas integrat, asigură sunetele joase.

Android

Televizorul Philips 901F utilizează sistemul cu certificare Google, Android Smart TV, oferind acces la toate aplicațiile TV existente, servicii și conținut în Google Play Store, completând de asemenea, oferta Smart TV a Philips. Sistemul de operare este ajutat de procesorul quad core pentru a procesa rapid comenzile și mai poate fi acompaniat de o tastatură wireless QWERTY cu swype pad și comenzi vocale.

Ce părere aveți de acest nou televizor Philips ?

Evenimentul oficial Philips de la IFA 2016

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: