Unul din cele mai renumite evenimente la nivel mondial unde sunt prezentate cele mai noi tehnologii este IFA Berlin. Anul acesta LG prezintă o tehnologie nouă OLED care spun ei: „Va schimba viețile oamenilor”. “
Trăim într-o eră a ecranelor. Prin intermediul ecranelor răspândim informații. Cu ajutorul ecranelor, comunicăm. Prin ecrane, privim în viitor și visăm la acesta,” a spus Dr. Han în discursul său pe tema “Cum ne vor schimba ecranele viața.”
“Ne dorim ca OLED să fie elementul declanșator ce va deschide drumul spre viitorul în care ne dorim cu toții să trăim”, a afirmat Dr. Han, cel care este primul CEO din industria ecranelor care să fi primit onoarea de a ține discursul de deschidere al IFA, care, în mod normal, revine directorilor companiilor de electronice de consum.
Ecranele OLED într-adevăr oferă o calitate extraordinară a imaginii în mai multe aspecte, dar încă este o tehnologie scumpă. De-a lungul timpului am văzut tehnologia implementată pe device-uri mici (mp3 playere), medii (media playere sau smartphone-uri), anul trecut televizoare OLED LG cu ecran curbat lansate în România.
Ecranele devin din ce în ce mai importante, întrucât modul lor de folosire se extinde dincolo de electronice de consum și dispozitive IT sau mobile pentru mașini, spitale și școli. Ecranele OLED nu au probleme de lumină și sunt foarte subțiri după cum vedeți și în imagini (pentru că nu au iluminare din spate), au contrast și culori mult mai bune decât ecranele LED convenționale. Negrul este negru (nu gri cum se vede cu lumina stinsă un ecran LED), iar acolo unde trebuie să apară ceva pe ecran apare instant din acel negru, având și un timp de răspuns care pune la pământ orice display vechi (sper să nu le dea idei producătorilor de filme horror această tehnologie :) ).
Compania dorește să integreze tehnologia nu doar în produsele electronice convenționale ci și pe accesorii de modă, în mobilierul de casă și designul interior al casei. Este greu de crezut că un ecran poate avea asemenea caracteristici: pliabil, portabil, flexibil și transparent. Trăim deja în viitor. Este tehnologia de referință a generației următoare.
LG Display a prezentat câteva prototipuri OLED la evenimentul de deschidere IFA. Compania a introdus un ecran “wave” cu două fețe de 111 inci (Vertical Tiling OLED), creat prin atașarea a trei ecrane OLED Ultra HD de 65 de inci.
LG Display a mai prezentat și un ecran cu două fețe de 55 inci cu o grosime de aproximativ 5.3 mm, fiind mai subțire decât cel mai recent smartphone, și cântărind doar 12 kilograme, ceea ce îl face potrivit pentru expunerea într-o varietate de locații.
Abia aștept să vină momentul în care televizoarele OLED vor ajunge să poată fi cumpărate la un preț bun, tind să cred că nu va mai trece mai mult de 3-4 ani.