Lista cu servicii de închiriere trotinete electrice din București

Publicat pe 25 mai 2019 - 13:28 de Mîrzac Iulian
Trotinete Electrice de Închiriat
Photo by Elvert Barnes on Foter.com / CC BY-SA

Ți-am povestit despre Wolf-e, apoi s-a lansat și Flow.ro, un al doilea serviciu de închiriere trotinete electrice din București și într-un final a apărut și compania americană Lime, cunoscută pentru dezvoltarea acestui serviciu în San Francisco. Se zvonește că urmează Bird să-și așeze trotinete electrice prin Bucureși așadar, pregătiți-vă psihic.

Aceste companii care au apărut ca ”ciupercile după ploaie” au venit în ajutorul oamenilor din orașele aglomerate de trafic care au nevoie de un mijloc rapid de transport, dar și convenabil.

Cum București este cunoscut la nivel European ca fiind unul dintre orașele cu trafic dificil a fost un mediu perfect pentru o astfel de afacere (cu excepția poate a infrastructurii pentru biciclete / trotinete).

Am creat pentru tine lista cu serviciile de închiriere trotinete electrice din București la care poți plăti cu cardul bancar din aplicație. Sper să te ajute pentru a lua o decizie rapidă.

NumeȚarăZone de
acces
Cost*Poți
câștiga
din
încărcarea
trotinetei?
Apps
Wolf-eROSector 1,
Centru,
Pipera
și Nord
2 lei debloc.
0.5 lei / min.
NuiOS
Android
Flow ROSector1,
Centru,
Nord și
Lujerului
2 lei debloc.
0.4 lei / min.
DaiOS
Android
LimeSUAOriunde
dar poți
parca doar
în zona
centrală
3 lei debloc.
0.6 lei / min.
DaiOS
Android
Bird
(în
curând)
SUA?? lei debloc.
? lei / min.
?iOS
Android

* Wolf și Flow au mai avut diferite promoții la început.

Sunt ceva particularități la fiecare serviciu de închiriere așa că le voi nota mai jos

Wolf-e

Este serviciul care l-am folosit cel mai des. Este și cel care s-a lansat primul. Trotinetele lor se ridică din oraș seara pentru a fi încărcate peste noapte. Este un efort logistic enorm. Nu știu cum reușesc să facă asta și să susțină costurile.

Mai trist este dacă vrei să folosești seara pentru că nu le mai găsești și au fost perioade de concedii, sau weekend ziua când dintr-un motiv sau altul nu erau disponibile niciuna.

Dacă ieși din zona marcată pe hartă trotineta se va opri în mers. Dar comparativ cu restul serviciilor are disponibilitatea cea mai mare ajungând până în Băneasa, sau Pipera – Voluntari, Pajura.

Avantajul este că nu trebuie legată, pusă în vreo stație de încărcare, deși dacă vrei să câștigi din încărcare este un dezavantaj pentru tine dacă vrei să faci asta.

Flow

Nu știu dacă are legătură sau nu însă observ că numele Flow este Wolf scris invers. Și nu doar asta: Flow s-a lansat cu culoarea albastă a brandului (cea utilizată de Wolf), ca apoi până serviciul să intre în funcțiune să devină galben. Pare că doi parteneri nu s-au înțeles și au construit business-ul separat. Poate doar mi se pare.

Flota: cea mai mică. Apar câteva zeci. Momentan are cele mai puține trotinete disponibile. Nu știu dacă sunt utilizate foarte mult sau este flota mică. Prețul este cel mai mic dintre toate serviciile.

Trebuie legată cu o șufă (integrată) trotineta după ce o parchezi sau o poți lăsa la una dintre stațiile din București, caz în care primești credit bonus.

Lime

Este de ieri intrat pe piață și observ că zona de parcare este marcată doar în zona centrală: de la Expoziției, la Unirii și de la Mihai Bravu până la Operă / Pasaj Basarab.

Flota: cea mai mare. Apar sute (200+) de trotinete electrice disponibile pe hartă.

Dacă vrei să încarci trotinetele electrice fără curent te poți face ”Juicer”. Va fi un preț individual / trotinetă și va începe de la 10 lei dacă o încarci apoi o așezi într-un spațiu permis pentru parcare. Dacă bateria este complet goală poate dura până la 5 ore să o încarci 100%.

Trei sfaturi / ponturi dacă închiriezi trotinete electrice

  1. Casca de protecție este necesară. Nu vrei să cazi la 25 km/h pe asfalt și să te lovești;
  2. Citește Termenii și Condițiile înainte să creezi contul. Sunt lucruri legate de obligațiile tale;
  3. În presă au apărut articole în care se menționează că trotinetele nu au ce căuta pe stradă. Stai cu ochii pe știri. Poate scot și serviciile astea în „afara legii” la fel cum s-a întâmplat cu Uber, Bolt, Clever (deși înțeleg că urmează. Lime declară însă oficial că sunt perfect legali, și trotineta se recomandă să fie folosită pe stradă și piste de bicicletă.

* Informațiile din articol se pot modifica oricând așadar dacă vezi ceva greșit în articol anunță-mă și editez.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro, scriu articole pe toate temele propuse pe site, dar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadgeturi care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: