Lista cu servicii de închiriere trotinete electrice din București!

Publicat pe 16 iul. 2020 - 8:50 de Mîrzac Iulian
Trotinete Electrice de Închiriat
Photo by Elvert Barnes on Foter.com / CC BY-SA

Lucrurile au evoluat foarte mult în ultimii ani de când au apărut serviciile de închiriere de trotinete electrice și nu neapărat în bine. În București acum nu mai sunt la fel de multe companii care oferă astfel de servicii, dar totuși când ai nevoie de una pe distanțe scurte vei găsi una dintre companii în apropiere cu o trotinetă care așteaptă să fie deblocată.

Ultimul an Flow și Wolf-e, nu au mai apărut pe stradă, sper să nu greșesc, dar dacă vedeți că sunt companii noi pe piață puteți lăsa un comentariu să-l adăugam în listă.

Bucureștiul reprezintă în continuare o piață interesantă pentru companiile de închiriere de trotinete electrice. Vara am văzut și foarte mulți turiști care preferă să se plimbe prin oraș cu trotineta fiind ceva benzi dedicate prin centrul orașului.

Am creat pentru tine lista de mai jos cu serviciile de închiriere trotinete electrice din București la care poți plăti cu cardul bancar din aplicație. Sper să te ajute pentru a lua o decizie rapidă.

*Articol updatat pe 2.02.2023.

NumeȚarăZone de
acces*
Cost**Poți
câștiga
din
încărcarea
trotinetei?
Apps
BoltEEÎn mare parte zona centrală și Nord, Militari, spre Berceni si chiar Titan1 leu debloc. și 0.85 lei / min.?iOS
Android
BlinkeePLZona centrală în mare parte. Dar iarna nu funcționează.??iOS
Android
Wolf-eROSector 1,Centru,
Pipera și Nord
2 lei debloc.
0.5 lei / min.
NuiOS
Android
Flow ROIeșit de pe piață.
Lime (Uber)SUAOriunde, dar poți
parca doar în zona
centrală
4 lei primele 4 min.
apoi 0.87 lei / min.
DaiOS
Android
MELCRODoar Nord: Baneasa – Avitorilor spre Centru2.5 lei debloc.
0.5 lei / min.
NuiOS
Android
SplashROTot inelul Central + până și zona de birouri de Nord (Pipera + Voluntari)3 lei debloc.
0.85 lei / min.
NuiOS
Android
BirdSUAMomentan nu este pe piață? lei debloc.
? lei / min.
?iOS
Android

* Zonele de acoperire se modifică în timp în funcție de cum vor furnizorii de servicii.
** Prețurile pot varia în timp. Wolf și Flow au mai avut diferite promoții la început, acum Bolt a intrat cu prețuri bune.

Sunt ceva particularități la fiecare serviciu de închiriere așa că le voi nota mai jos.

Bolt

Este cel mai nou competitor pe piața de transport cu scutere electrice din București și vine cu o ofertă imbatabilă. Practic la ei (momentan) nu mai există o taxă de deblocare a trotinetei așa cum apare la celelalte servicii disponibile în oraș, și rămâi cu taxa de 0.6 lei / minut.

Probabil în viitor își vor alinia și ei sistemul de taxare cu cel al celorlalte servicii, dar pentru început este foarte ieftin să călătorești cu trotinetele lor.

M-am plimbat cu trotinetele lor și mi-au reamintit cât de rapide pot fi (chiar și cu cei 25 km/h), mi-a plăcut că aplicația te poate introduce în lumea trotinetelor electrice în modul ”Începător” prin care viteza este limitată la 15 km/h. Apoi când ești mai stăpân pe ea ai posibilitatea să dezactivezi limitarea din setări.

Wolf-e

Este serviciul care l-am folosit cel mai des. Este și cel care s-a lansat primul. Trotinetele lor se ridică din oraș seara pentru a fi încărcate peste noapte. Este un efort logistic enorm. Nu știu cum reușesc să facă asta și să susțină costurile.

Mai trist este dacă vrei să folosești seara pentru că nu le mai găsești și au fost perioade de concedii, sau weekend ziua când dintr-un motiv sau altul nu erau disponibile niciuna.

Dacă ieși din zona marcată pe hartă trotineta se va opri în mers. Dar comparativ cu restul serviciilor are disponibilitatea cea mai mare ajungând până în Băneasa, sau Pipera – Voluntari, Pajura.

Avantajul este că nu trebuie legată, pusă în vreo stație de încărcare, deși dacă vrei să câștigi din încărcare este un dezavantaj pentru tine dacă vrei să faci asta.

Flow

Nu știu dacă are legătură sau nu însă observ că numele Flow este Wolf scris invers. Și nu doar asta: Flow s-a lansat cu culoarea albastă a brandului (cea utilizată de Wolf), ca apoi până serviciul să intre în funcțiune să devină galben. Pare că doi parteneri nu s-au înțeles și au construit business-ul separat. Poate doar mi se pare.

Flota: cea mai mică. Apar câteva zeci. Momentan are cele mai puține trotinete disponibile. Nu știu dacă sunt utilizate foarte mult sau este flota mică. Prețul este cel mai mic dintre toate serviciile.

Trebuie legată cu o șufă (integrată) trotineta după ce o parchezi sau o poți lăsa la una dintre stațiile din București, caz în care primești credit bonus.

Lime

Este de ieri intrat pe piață și observ că zona de parcare este marcată doar în zona centrală: de la Expoziției, la Unirii și de la Mihai Bravu până la Operă / Pasaj Basarab.

Flota: cea mai mare. Apar sute (200+) de trotinete electrice disponibile pe hartă.

Dacă vrei să încarci trotinetele electrice fără curent te poți face ”Juicer”. Va fi un preț individual / trotinetă și va începe de la 10 lei dacă o încarci apoi o așezi într-un spațiu permis pentru parcare. Dacă bateria este complet goală poate dura până la 5 ore să o încarci 100%.

MELC

Un serviciu românesc apărut recent, și care are are acoperire mică care include puțin din zona Băneasa, Aviației, Dorobanți, și mergând spre centru până la Palatul Parlamentului și chiar Parcul Carol.

Flota este și ea destul de mică și trotinetele par similare cu ale altor competitori, poate cu mici diferențe de design.

Trebuie să încarci un credit minim de 15 lei înainte să pleci cu una dintre trotinete.

Splash

Este cel mai nou serviciu de închiriere trotinete electrice din București și vine cu un diferențiator interesant: trotinetele sunt cu roți puțin mai mari, suspensie față, iar construcția trotinetei este și ea mai zdravănă.

Au o flotă de aproximativ 100 de bucăți. Nu e rău deloc!

Pe lângă asta, serviciul acoperă o zonă suficient de mare pentru a servi cea mai mare parte din oraș. Acoperă inelul central al orașului, dar și spre parcul de birouri din Voluntari, Pipera.

Trei sfaturi / ponturi dacă închiriezi trotinete electrice

 1. Casca de protecție este necesară. Nu vrei să cazi la 25 km/h pe asfalt și să te lovești;
 2. Citește Termenii și Condițiile înainte să creezi contul. Sunt lucruri legate de obligațiile tale;
 3. În presă au apărut articole în care se menționează că trotinetele nu au ce căuta pe stradă. Stai cu ochii pe știri. Lime declară însă oficial că sunt perfect legali, și trotineta se recomandă să fie folosită pe stradă și piste de bicicletă.

* Informațiile din articol se pot modifica oricând așadar dacă vezi ceva greșit în articol anunță-mă și editez.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

7 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Cristian 11/11/2022 at 23:09 - Reply

  Eu am văzut o trotinetă lăsată pe linia de tramvai

 2. casiana 21/01/2022 at 16:48 - Reply

  Este strigator la cer cum trotinetele sunt abandonate oriunde de indivizii care le inchiriaza.
  Asta demonstreaza ce jeguri umane avem printre noi. M-am intrebat daca ar fi ca in Israel unde gasesti in comunitatile lor masini pe care le folosesti gratuit si sunt parcate si curate, asteptand cetatenii doar sa le foloseasca, cum ar fi in salbaticia de la noi din tara????????
  Cu ceritudine sparte, avariate, puse foc, ….. , pentru ca numai atatia neuroni sunt in creierele unora, restul la cosul de gunoi!!!!!

 3. Florin 14/09/2020 at 08:50 - Reply

  Un număr de telefon trotinete lime știe cineva?

 4. Ioana 14/08/2020 at 09:26 - Reply

  On UrbanAir.com you can see all of them in one app! You can also choose from scooters, bikes, cars. Available on Android & iOS and also useful in major cities in Europe (100+ integrations)

 5. Mîrzac Iulian 21/05/2020 at 17:11 - Reply

  Hi Richard, It is something i have on my mind.
  What is the information you have found out of date ? Thanks

 6. Richard D. 16/05/2020 at 15:54 - Reply

  merci, Très bonne information, allez-vous la mettre à jour sur la situation – mai 2020, au plaisirs Richard D.

Postează un comentariu: