Noile iPad-uri, Mac-uri și MacBook-uri sunt faine, dar mai scumpe!

Publicat pe 31 oct. 2018 - 8:43 de Mîrzac Iulian

Apple a susținut cel de-al doilea eveniment anual din toamnă în care au anunțat noi update-uri la linia lor de computere, laptopuri și ultrabookuri și nu în ultimul rând iPad Pro a primit un update important.

MacBook Air

Primul anunțat a fost MacBook Air. Noul model este complet regândit și acum integrează un ecran Retina tot de 13.3 inch însă cu margini mai mici.

Păstrează forma cu care a fost lansat inițial cu muchii ascuțite acum din aluminiu 100% reciclat. Interesant că au început companiile să reușească să introducă în procesul de producție atât de mult material reciclabil. Cântărește o idee mai puțin față de versiunea anterioară și atinge 1.247 Kg.

Tastatura este upgradată cu a 3-a generație a sistemului butterfly care este mai silențioasă și implementată anterior pe MacBook Pro. Tot în tastatură a fost implementat senzorul Touch ID ajutat de un procesor T2 care stocheaza datele criptate cu algoritmul AES-256.

Au implementat procesoarele Intel Core a 8-a generație. Poți alege configurații cu 8-16 GB RAM și până la 1.5 TB spațiu pentru stocare. Această configurație promite 12 ore de navigare pe internet și 13 de rulare materiale video.

Trackpad-ul a primit un upgrade ca și la MacBook Pro printr-un siste Force Touch, este și puțin mai mare, iar difuzoarele implementate în ultrabook vor fi cu 25% mai puternice.

Două porturi USB-C îți vor permite să atașezi orice. De la monitoare 5K, la alte accesorii la sisteme audio.

Prețul de pornire în SUA este mai mare cu 200$, adică 1.199 $ versiunea cu 8GB RAM și Core i5.

Mac Mini

Computerul lor în miniatură a primit steroizi de data aceasta. Procesoarele implementate vor fi cu 4, 6 sau 8 nuclee în funcție de configurația aleasă. Deși procesorul de bază este un Core i3 quad-core la 3.6 GHz știți că sistemul de operare funcționează extraordinar pe hardware-ul Apple.

Spațiul de stocare este doar bazat pe memorie flash. Pe partea de conectică are 4 porturi Thunderbolt 3, 2 porturi USB-A, unul HDMI și un conector LAN 10 Gigabit.

Prețurile pornesc de la 799$ cu 300$ mai mult comparativ cu versiunea anterioară și acesta cu 128 GB, 8 GB RAM, și procesorul Core i3 mai sus menționat. Există versiuni cu 64GB RAM și 2TB spațiu de stocare, dar să nu vorbim de preț :D.

iPad Pro

iPad Pro a primit un update important. Acum vor fi două diagonale disponibile. Una de 11 inch (în loc de 10.5) și alta de 12.9 inch. Sunt mai subțiri ca niciodată la 5.9 mm și includ Face ID și nu au buton pe față exact ca la iPhone X. Tot ca la iPhone X – lipsește portul audio 3.5mm și asta poate fi demotivant pentru cei care creau muzică pe iPad sau erau DJ, ori care cine știe ce mai făceau prin acel port, deși vei putea pune un adaptor USB-C.

Apple Pencil 2 al tabletei are un suport magnetic pe muchiile tabletei, care odată atașat de tabletă se va încărca wireless. Are o funcție dublu tap pentru schimbarea uneltei cu care desenezi sau de zoom. Este foarte inteligent dezvoltat pentru această tabletă.

Un nou procesor pe 7nm A12X Bionic cu 8 nuclee este atât de performant încât Apple îl compară cu laptopuri de pe piață. Este capabil în continuare de 120 Hz, iar GPU-ul vine cu 7 nuclee.

Portul USB-C menționat și mai sus însă este cea mai importantă noutate. Practic Apple încearcă să mai câștige din cota de piață Microsoft cu al său Surface, Google, și altor producători cum ar fi ASUS care au dezvoltat produse ultra-portabile (Transformer în cazul ASUS) care se suprapun ca gamă cu iPad-ul. S-a gândit că accesul printr-un port care devine standardul deja și care este utilizat de utilizatorii non-Apple va atrage și mai mulți utilizatori și s-ar putea să aibă dreptate.

Vei putea conecta un monitor 4K sau vei putea conecta o cameră foto să îți descarci imaginile direct în tabletă, iar odată cu această generație și iOS 12, Apple face push alături de dezvoltatori software precum Adobe și Photoshop sau Lightroom vor avea o nouă interfață dedicată iPad.

Să vedem cum se va comporta la conectarea diferitelor dispozitive USB-C, dar probabil că suportul va veni treptat în funcție de cum colaborează producătorii cu Apple.

https://www.youtube.com/watch?v=YJ5q8Wrkbdw

Prețurile vor porni de la 799$ pentru cel de 11 inch și 999$ pentru modelul de 12 inch, ambele pornind de la 64GB dar ajung și la 1TB spațiu de stocare, dar ai nevoie să aduci un al treilea rinichi pentru acea versiune.

Nimic despre iMac-uri deși configurațiile sunt cam învechite.

Pe ce ai pus ochii ? Te atrage vreunul dintre produsele anunțate ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: