Lenovo Yoga Book – tehnologie integrată în 9.8mm grosime

Publicat pe 8 nov. 2016 - 8:59 de Mîrzac Iulian

yoga-book-2

Lenovo scrie istorie lansând pe piață noul Yoga Book, o tabletă 2-in-1 cea mai subțire din lume din acest segment alături de câteva tehnologii interesante. Yoga Book a reprezentat unul dintre principalele puncte de atracție ale expoziției IFA Berlin 2016, obținând peste 20 de premii din cele 57 obținute de Lenovo.

Cred că atunci când eram în facultate și mă gândeam ce o să fac cu atât de multe coli de hârtie ori atât de multe caiete la un astfel de produs mă gândeam. Este extraordinar de subțire ținând cont că este o tabletă cu tastatură, are doar 9,6 mm închis, cu margini de până la 4,05 mm și cântărește 690 g. Da 9.6 mm cât un smartphone.

Tableta are o tastatură touch care poate fi utilizată și ca spațiu de luat notițe. Mai concret, dacă pui o foaie  pe spațiul tastaturii (aceasta dispare) și ești în aplicația de luat notițe stylus-ul are un varf digital și un altul cu care poți scrie cum ai face-o în mod normal. Partea „magică” este că ce scrii de mână se transferă și digital în tabletă.

Produsul este centrat pe productivitate, iar cele trei componente software și hardware te ajută să îți îndeplinești

  • Tastatura instant Halo
  • Stylus-ul cu dublă utilizare – pe hârtie și pe ecran
  • Interfața Book UI pentru productivitate ridicată

„Mobilitatea reprezintă una dintre provocările stilului de viață modern, iar consumatorii se orientează tot mai mult către dispozitive mai ușoare, mai mici și cu o autonomie cât mai mare. Yoga Book reprezintă răspunsul Lenovo pentru consumatorii care își doresc un dispozitiv revoluționar care să poată fi utilizat cu o ușurință uimitoare atât pentru activitățile de lucru și productivitate, cât și pentru divertisment”, a declarat Aurel Nețin, Director și General Country Manager Lenovo România.

Convertibilul include o balama extraordinară care te poate păcăli că ai un ultrabook defapt în față și care permite o deschidere de 360 grade. Acumulatorul îți poate furniza o autonomie de maximum 15 ore. Folosește un ecran IPS FullHD cu diagonală de 10″ în timp ce sunetul este asigurat de Dolby Atmos. Deci este și un centru multimedia portabil.

Tastatură Halo

Cea mai importantă caracteristică de productivitate a tabletei Yoga Book este și aceea care face posibil designul subțire și ușor: tastatura Halo, o tastatură backlit cu funcții touch și o interfață fluidă. Ecranul touch este realizat din sticlă aleasă special pentru un finisaj brut și mat, împreună cu un strat antireflex care asigură cea mai bună experiență de tastare pe ecran touch.

Tastatura nu prezintă taste fizice, apărând ca un contur solid pe cel de-al doilea element al tabletei doar atunci când este necesar.

Real-Pen

Stylus-ul numit Real-Pen nu este unul obișnuit. Are 2.048 niveluri de presiune și o detecție la un unghi de apăsate de 100 de grade, ceea ce îl apropie și mai mult de realismul unui creion ori pensule în timp ce scrii sau desenezi. Mai important decât toate poate, accesoriul nu se încarcă electric, doar partea cu care scrii cu cerneală va trebui înlocuită în mod convențional.

Prețuri și disponibilitate

Yoga Book este disponibilă atât cu sistem de operare Android, cât și cu Windows. Poate fi deja achiziționată de la partenerii autorizați online din România pentru un preț de aproximativ 3.200 RON pentru versiunea cu Windows și 2.900 RON pentru cea cu Android, urmând să ajungă în scurt timp și la partenerii din retail și telecomunicații. Specificațiile complete le puteți vedea pe site.

Disponibil doar pe versiunea cu Android. Similar cu OneNote în versiunea Yoga Book cu Windows.

Prezentare Video

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. carmih 03/07/2017 at 17:33 - Reply

    Dupa ce am cautat ceva vreme sa-mi cumpar o tableta itr-adevar am gasit la brandul Zebra care sunt renumiti de altfel si pentru produse hardware foarte sofisticate.

Postează un comentariu: