Noile ultrabook-uri ASUS ZenBook UX430 și UX530 pe stoc în România

Publicat pe 11 mai 2017 - 8:46 de Mîrzac Iulian

Ultrabook-urile ZenBook UX430 și UX530 sunt disponibile în România în magazinele online. Sunt modelele care continuă seria de succes cu design elegant, performante bune ș forma compactă. Acest gen de portabil este compromisul perfect între performanță și portabilitate atunci când ne gândim la un utilizator care nu dorește să lucreze în aplicații complexe.

Aceste modele aduc pe lângă portabilitate pe anumite configurații și chipset-uri dedicate pentru procesare grafică folosind NVIDIA GeForce 940MX care te vor avantaja în cazul în care folosești aplicații grafice care necesită procesare grafică intensă. Sunt cele mai subțiri din seria ZenBook care oferă procesor grafic dedicat.

Ecranul de 14” este montat într-un corp compact, mai mic comparativ cu al multor laptopuri de 13” rama ecranului fiind de 7.18mm.

Configurațiile pentru ZenBook UX430 pot folosi procesoare Intel Core i7 de generația a 7-a (Kaby Lake), SSD-uri de până la 512 GB și integrează sunet de foarte bună calitate de la Harman / Kardon.

Autonomia promisă de ASUS este de până la 9 ore în condițiile în care laptopul este utilizat la încărcare redusă, suficient pentru o zi de lucru, dacă faci lucruri ușoare precum editare text.

Ultrabook-urile vin cu conectori variați. Unul audio 3.5mm, unul UBS-C dar și un port USB 3.1, alături de un micro HDMI și un slot SD. Un set complet care îți asigură conexiunile cele mai importante cu accesoriile și perifericele externe.

UX430 cântărește 1.25 Kg și are o grosime de maximum 15.9 mm aproape că nu îmi vine să cred cât de ușor este. Acum nu foarte mulți ani un netbook de 11.2” avea 1.3 Kg.

UX530 oferă un ecran de 15.6”, are o grosime maximă de 16.9 mm, o greutate de 1.63 Kg. Procesorul grafic integrat dedicat poate fi NVIDIA GeForce GTX 950 pe cele mai performante configurații.

Ambele modele vor ajunge treptat în toate magazinele online. Momentan ASUS ZenBook UX430 se găsește la PCGarage și eMAG la aproximativ 4450 lei (UX430UA, cu Intel Core i5 și placă video integrată), iar ZenBook UX530 urmează până la finalul lunii să intre pe piață la un preț începând de la 5100 lei.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: