Xbox One X – Noua generație a consolei de la Microsoft

Publicat pe 13 iun. 2017 - 8:43 de Mîrzac Iulian

Microsoft a prezentat la E3 noua generație a consolei Xbox, denumită One X. Va fi disponibilă începând cu luna noiembrie a acestui an și va costa aproximativ 499$ în SUA.

Este prima consolă capabilă să ruleze fără probleme jocuri la rezoluție 4K, unele dintre jocuri fiind capabile să ruleze la 60 fps în condițiile în care pentru 4K vei avea nevoie de un foarte mare ecran.

Poate ați mai auzit de proiect înainte pentru că purta denumirea Project Scorpio și s-au mai zvonit lucruri despre ea.

Are o configurație care include un procesor octa-core tactat la 2.3 GHz, un chipset grafic special pentru consolă cu 40 de nuclee capabile de o putere de procesare de 6 Teraflops. Au mai adăugat și 12 GB GDDR5 și suport pentru imagini HDR.

Sistemul include bineînțeles și o unitate optică Blu-ray prin care vor putea rula și filme 4K.

Xbox One S (varianta upgradată a lui Xbox One) suporta dinainte rezoluții 4K însă doar pentru conținut video.

Depășește PlayStation 4 Pro la puterea de procesare – fiind capabilă de 4.2 Teraflops însă nu știu cât de corect este să compari aceste console după puterea de procesare când poate cel mai important este ca jocurile să fie bine create pentru consola respectivă.

Jocurile de pe Xbox One și Xbox 360 înțeleg de la Microsoft că vor funcționa și pe noua consolă. Deci dacă ai deja multe jocuri cumpărate s-ar putea să te bucure această veste.

Xbox One S va avea un preț scăzut de vânzare și va ajunge la 249$ în SUA. Deja prevăd un Black Friday de succes pentru cei care vor în Noiembrie o consolă :), mai ales că în fiecare an s-au dat mii de console cu preț mic și în România.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: