Experiența mea cu Flip.ro

Publicat pe 20 mart. 2022 - 17:29 de Mîrzac Iulian

Mă gândesc că deja cunoști serviciul. Pe Flip.ro îți poți vinde telefonul sau poți cumpăra alte telefoane recondiționate la prețuri avantajoase. Sunt deja sunt prezenți pe piață de câțiva ani timp în care și-au perfecționat fluxurile de achiziție sau vânzare. Printre altele afacerea a intrat și în programul eMAG Ventures care îi vor ajuta să se dezvolte și mai mult și să își perfecționeze serviciul.

Mă bucură să văd că există în România un astfel de serviciu și că devine din ce în ce mai popular în piață. Merită toată atenția acest serviciu și aici intervin eu să îți povestesc cum a fost experiența mea cu ei.

Experiența mea cu achiziția unui telefon prin Flip.ro

Modul de comanda pe site-ul lor este mai simplu / mai banal comparativ cu ce mai vedem pe magazinele online tradiționale, au un formular mai ușor de parcurs. Ai găsit telefonul care te interesează, l-ai adăugat în coș, ai adăugat detaliile de livrare, ai plătit cu cardul și în maxim două zile lucrătoare telefonul este la tine.

Când alegi telefonul de regulă ai mai multe opțiuni: telefoane deblocate sau blocate într-o anumită rețea, memorii de stocare variate și nu în ultimul rând telefoane mai mult sau mai puțin zgâriate. Asta îți permite să alegi un telefon în buget și care să se potrivească perfect și cu pretențiile tale privind uzura exterioară.

Uzura exterioară este descrisă pe site prin zgârieturi fine / zgârieturi fine și cel puțin una mai pronunțată / alte expresii zic eu foarte clare care să-ți permită să iei decizia cât mai ușor.

Unboxing: telefonul a ajuns într-un plic Fan Courier. Odată desfăcut însă dai de cutia cu un design specific Flip.ro cu închidere magnetică. Dar ce mi-a plăcut a fost atenția la detalii. În primul rând te reasigură cu un material printat că fiecare funcționalitate a fost testată și este listată pe acest material print. Mai are și documentul pentru garanție, o cheiță pentru deschis slotul nano SIM și un cablu de date (nu este original).

Telefonul (iPhone 13 Mini) a venit așa cum mi s-a promis în site. Am ales varianta „Excelent” care promitea zgârieturi foarte fine și maximum o zgârietură mai pronunțată. Asta pe ecran, iar pe spate sau laterale nu am găsit zgârieturi (semn că utilizatorul anterior a folosit o husă).

Sunt foarte mulțumit de achiziție în primul rând pentru că prețul era similar cu ce mai găseam pe Olx și apoi și pentru garanție și pentru faptul că telefonul a fost deja verificat și practic nu-mi fac griji că va fi blocat telefonul sau IMEI-ul și așa mai departe.

Ce beneficii mari ai când cumperi de la Flip.ro:

 1. Primești o garanție de 12 luni
 2. Poți returna telefonul în maximum 30 de zile dacă nu este ce te așteptai
 3. Livrarea este gratuită
 4. Ești asigurat că telefonul este complet funcțional și nu este blocat pe un cont de utilizator vechi
 5. Poți alege un preț mai mic alegând între 4 grade de uzură estetică (Ca nou, Excelent, Foarte bun, Bun)
 6. Obții un preț mic. La fel sau apropiat de cel al pieței de telefoane la mâna a doua

Experiența mea cu vânzarea unui telefon prin Flip.ro

La un moment (acum 2 ani) dat am încercat și să vând un telefon iPhone 7 mai vechi de-al meu care a fost păstrat bine de-a lungul timpului, dar care avea nevoie de o înlocuire de baterie (era la 60% capacitatea ei de stocare energie). A fost estimat atunci la 500 lei și ținând cont de aspectul estetic cu puține zgârieturi și perioada în care voiam sa-l vând (deja era bătrân) a fost un preț conform cu ofertele din Olx din nou așa că l-am predat.

Am trecut prin formularul care mă întreabă într-un mod cât mai simplu ce brand, ce model este telefonul, dacă este blocat și capacitatea de stocare și bineînțeles cât de uzat este telefonul. Acest pas îl faci în principiu pentru a afla cam cât vei primi pe telefon. Apoi dacă îți convine suma poți finaliza comanda, iar la final să le spui și un cont IBAN sau dacă vrei cash banii (se duce o taxă de ramburs de 30 de lei).

Telefonul este analizat și de Flip și suma finala va fi confirmată din nou după ce ajunge telefonul la ei. Telefonul meu a fost vândut dupa 1 săptămână și câteva zile de la listare și banii i-am primit în contul bancar. În fiecare stadiu primești email-uri și SMS de la Flip.ro precum: când a fost lansată comanda de curier, când a ajuns telefonul, când a fost evaluat, când a fost cumpărat sau când s-a făcut plata.

Poți desigur să te și răzgândești după ce au făcut ei evaluarea telefonului și din câte știu nu plătești curierul, dar nu-ți recomand pentru că tot pe acolo ajungi la care adaugi timpul și efortul depus.

Pont: Dacă vinzi telefonul pe Flip.ro nu sigila coletul înainte să vină curierul pentru că trebuie să se asigure de conținutul coletului. Doar pregătește ce ai nevoie pentru colet.

Ce beneficii mari ai când vinzi telefonul pe Flip.ro:

 1. Nu te mai târguiești (obții o sumă de multe ori apropiată cu ce găsești pe site-urile de tip Olx)
 2. Procesul este facil (vine curierul și preia telefonul deci nu mai pierzi timp în apeluri și întâlniri cu posibili cumpărători)
 3. Plata este asigurată (în 30 de zile o sumă mai mare, plata instant dar primești mai puțin decât ai putea lua în mod normal pe telefon)
 4. NU plătești curierul nici la predare nici la renunțarea de vânzare
 5. Încasezi banii prin bancă sau cash prin curier
 6. Poți vinde și telefoane cu probleme (Se va scădea costul reparației: Ecran spart, butoane nefuncționale, probleme cu bateria sau cu camera foto. Numai cele care au intrat în contact cu lichide, au probleme ireparabile pe placa de baza sau au fost raportate ca fiind blacklisted: furate sau pierdute. Vor fi respinse.)

Concluzia generală despre Flip.ro

Este un mod mult mai relaxat de a-ți vinde telefonul atunci când vrei să-l înlocuiești în loc să îl vinzi „la băieți” și la fel este și pentru achiziția unui telefon de pe Flip.ro. Pur și simplu completezi niște formulare simple și aștepți să se vândă telefonul sau primești instant o sumă de bani însă mai mică. Iar la achiziție doar comanzi ca de pe un magazin online.

Primești garanție 12 luni și telefonul vine într-un pachet foarte fain la care momentan se adaugă și un voucher de 50 de lei cu care mai poți determina și pe altcineva să mai cumpere un telefon de pe Flip.ro sau poate vrei două :)).


BONUS: Dacă ești nesigur Flip.ro vine și cu un imbold! Un concurs în perioada 14-31 Martie. Dacă cumperi de la ei ai șansa să mai și câștigi unul dintre premiile de mai jos.

Concurs Flip
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: