Mira Prism – Proiect interesant pentru Realitate Augmentată

Publicat pe 24 iul. 2017 - 7:26 de Mîrzac Iulian

Căștile VR acelea în care bagi telefonul și te uiți la videoclip-uri 3D sau 360 au devenit foarte populare în ultima vreme, iar Apple nu prea a făcut nimic în direcția aceasta până acum. Compania a lansat odată cu versiunea beta iOS 11 – ARKit care venea ca un lucru care urma să dezvolte foarte mult domeniul Realității Augmentate și în ograda lor.

Mira Prism este primul proiect de acest gen care ajunge la urechile noastre și nu este o cască VR așa cum știți voi că sunt acele căști de care spuneam la început ci un design diferit care permite utilizatorului să vadă lumea digitală în fața ochilor ca și cum ar pluti în aer în timp ce poți vedea și mediul înconjurător.

Dacă ne gândim puțin este foarte similar cu Microsoft HoloLens ca design și cred că ideea la bază este la fel doar că acest dispozitiv se folosește de iPhone ca putere de calcul și ca sistem de proiecție.

Telefonul stă înclinat spre acea sticlă semi-transparentă iar imaginile par să plutească în spațiu. Lucrurile sunt mai complicate de atât pentru că distanța dintre ele este calibrată pentru telefon, apoi pentru un efect 3D sticla este curbată cu un anumit nivel.

Aplicațiile AR (Augmented Reality) pot fi mai interesante dacă îți place să interacționezi cu mediul digital în timp ce poți vedea și în jur.

Dispozitivul include și o mică telecomandă Bluetooth cu care să poți interacționa ușor în jocuri și aplicații și tot pachetul va costa 149$ atunci când produsul va fi disponibil. Telecomanda va include un giroscop, accelerometru, touchpad și câteva butoane, deci nu este foarte rudimentar.

Pentru că tehnologia cere putere mare de calcul și va cere iOS 11 nu va funcționa decât pe: iPhone 6, iPhone 6s, și iPhone 7.

Personal nu cred că imaginea va fi suficient de puternică pentru utilizarea într-un mediu cu lumină puternică, dar acasă într-o cameră ar trebui să meargă perfect.

Mai jos puteți vedea reclama pentru produs.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: