Cum afli o parola ascunsă in browser în câțiva pași?

Publicat pe 16 mai 2013 - 15:21 de Benţalo Roman

Mulți utilizatori își salvează parolele în browser, dar se poate întâmpla să uitați o parolă și câmpul de introducere afișează în mod tradițional doar asteriscuri. Există o modalitate simplă de a descifra aceste parole stocate. Pentru aceasta va trebui să ne jucăm cu codul sursa al paginii.

3

De exemplu, noi suntem pe pagina de autentificare Google. Parola este stocată în browser-ul dumneavoastră, deci  punem parola automat cum ne-am obișnuit.

Distingem  setul de stele, și apoi facem un click dreapta pe mouse și alegem opțiunea „Inspect element”

4

În interfața apărută ca cea de jos deja va fi distinsă linia cu parametrul «type». Facem dublu-click pe «password»  înlocuim cu «text» dăm enter și în mod automat ne va afișa browserul parola ascunsă în locul în care în mod obișnuit apăreau steluțe.

Desigur parolele pot fi aflate si din lista de Saved Passwords in Firefox si la fel si in celelalte browsere daca ai acces acolo.

5

Nu vi se pare prea usor ? Asta va poate arata cat de vulnerabili sunteti ! Astept pareri !

Despre Autor

Sunt un baiat pasionat de aproape tot ce inseamna IT . Scriu la ITnewz.ro in principiu in categoria Cum sa... diverse tutoriale, dar voi aborda si alte genrui de subiecte in curand. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Alexandru Ionut 22/05/2013 at 00:21 - Reply

    Si despre asta am scris acum ceva timp :). E tare fara cand mai foloseste cineva calculatorul. De exemplu, daca ai un frate sau sora, si vrei sa faci o gluma.. ii poti afla foarte usor parola :D. Mai ales cand ai o sora secretoasa.

    • Mîrzac Iulian 22/05/2013 at 09:11 -

      Suntem extrem de vulnerabili, we’re doomed !

Postează un comentariu: