Cum înveți o limbă straină pe Internet ?

Publicat pe 14 mai 2013 - 7:40 de Benţalo Roman

Invata o limba straina

Nu este un secret faptul că învățarea unei limbi străine astăzi este deja o necesitate pentru fiecare persoană educată și unui expert bun în meseria lui. Și cât nu ar incerca să ne învețe în școală după manualele învechite tot nu suntem  în măsură să vorbim. Dar niciodată nu e prea târziu pentru a începe!

Cheia succesului în procesul de învățare în continuare rămîne practica și cea mai bună opțiune în acest caz, este comunicarea cu un vorbitor nativ. În cadrul rețelelor sociale, puteți găsi un companion cu aceleași interese și hobby-uri, dar, în același timp, de a practica aptitudinile lingvistice. ITnewz ți-a selectat pentru tine cele mai bune resurse pentru învățarea limbilor, în care veți găsi multe sfaturi și sugestii valoroase.

8

1.Lang-8 – Serviciu pentru perfecționarea gramaticii

Lang-8 ne oferă simplitate in utilizare. Utilizatorul scrie textul în limba învățată, după care textul este preluat de un nativ care corectează greșelile făcute (sau dacă nu ați greșit atunci nu).

Rețeaua este pentru fanii gramaticii sau pentru cei care înainte să vorbească, trebuie să se convingă că scriu fără greșeli. Din punct de vedere psihologic este destul de corectă această idee, principalul lucru este să înțelegi necesitatea de a exersa limba respectivă.

Limbi: sunt vorbitori nativi din 190 de țări.

5

2. Interpals – Prieteni în chat  (sau o alta alternativa de acest gen – Verbling)

Interpals este o comunitate internațională construită dupa sistemul Facebook sau alte rețele sociale, dar cu un accent pe învățarea limbilor străine. Pentru o asimilare rapidă e nevoie doar de un nivel de bază de competență și cel mai important, de motivația de a practica limba!

Limbi: mai mult de 100, inclusiv principalele limbi europene și asiatice.

livemocha

3. LiveMocha – Una dintre cele mai populare retele de poligloti 

Livemocha – Politica lor constă în ajută-l pe celalalt, iar el te va ajuta la rândul său. Exercițiile sunt verificate de vorbitori nativi. Ei fac acest lucru din propria initiativa, apoi le sunt verificate si lor exercițiile de alti utilizatori.

Învățarea unei limbi străine, aici este împărțită în mai multe etape, fiecare cuprinzând cinci lecții, care constă din patru exerciții obligatorii: învățarea noului vocabular, exerciții cu privire la studiul făcut, scris și oral.

Vă rugăm să rețineți. Cea mai mare parte a conținutului este gratuit. Cu toate acestea, există sistemul de token-uri de plată care, elevul poate, de exemplu, să-i plătească  în mod individual  profesorului, pe care îl alege. De asemenea, pentru 9.99 dolari pe lună puteți cumpăra o „cheie de aur”, care va permite accesul la toate materialele.

7507405-R3L8T8D-153-omegle_logo

4.Omegle – Vorbește cu străinii

Dacă vă plac noii prieteni, Omegle este serviciul vostru. În această rețea, puteți găsi un prieten cu aceleași interese, dar fiți atenți, pentru că de multe ori la astfel de site-uri se inregistrează fanii  distracției, dar nu predarea limbilor străine. Penru a evita astfel de situații puteți include,  așa-numitul Spymod și de a pune o întrebare pe o temă,  la care va încerca să răspundă doi prieteni de conversație, aleși random.

Limbi: 66 din Google.

Există foarte multe astfel de site-uri unele cu plată altele gratuite, plus cursuri sub orice formă, dar cel mai important este să începeți.

Stiti alte site-uri de invatat limbi straine pe Internet ?

Update: Am mai primit o sugestie pentru incepatori: InternetPolyglot

Despre Autor

Sunt un baiat pasionat de aproape tot ce inseamna IT . Scriu la ITnewz.ro in principiu in categoria Cum sa... diverse tutoriale, dar voi aborda si alte genrui de subiecte in curand. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: