Vound – comunică prin clipuri audio

Publicat pe 11 mai 2015 - 8:42 de Mîrzac Iulian

Vound

„If you hear something, just share it”- asta am găsit pe site-ul aplicației Vound, nu știu dacă este motto-ul ei dar i se potrivește bine. În AppStore și-au trecut: The World’s Creative Voice Network. Vound este o aplicație cu care puteți crea clipuri audio de maximum 11 secunde care apoi le dați share în rețelele de socializare. Se aseamănă cu Vine, doar că este pentru sunete. Are un editor de sunete unde poți crea clipurile audio, te poți înregistra pe tine sau sunetele dimprejur, dar are și o bază de date cu sunete predefinite din filme, sunete comune, ori texte des utilizate în limbajul de zi cu zi.

De aici creativitatea este limita, te poți conecta cu prietenii actuali din rețelele de socializare.

Momentan este disponibil doar pe iOS, pe Android mai durează puțin din ce spun reprezentanții Vound.Vound - asculta

Mai jos avem un mini interviu adresat Vound. În componența echipei se află și Cosmin Manea, Grouth Hacker @Vound.

Cum a venit ideea pentru aplicație? Dar pentru nume?
Totul a pornit de la o combinație intre o necesitate și un market research. Am realizat ca utilizatorii de smartphone sunt din ce în ce mai obișnuiți în a-și folosi vocea atunci când își folosesc telefonul (ex: Siri, Cortana, Ok,Google). De asemenea Facebook și Twitter sunt cele mai utilizate rețele sociale, dar totuși nu iți dau acces la cel mai important mijloc de comunicare, vocea. În același timp peste 200 de milioane de mesaje vocale sunt trimise pe WhatsApp in fiecare zi. De aceea am creat Vound, sa redam vocii atenția care i se cuvine și online, sa facem Social Media un pic mai personalizata și sa creăm un nou mod de exprimare, acela prin voce.

Pentru mine, ar fi fost extraordinar dacă aveam aceasta aplicație acum câțiva ani și să pot păstra vocea bunicului meu, nu numai pozele.

Cât a durat dezvoltarea?
Proiectul a început în Februarie 2014 atunci când John și Ioanna s-au gândit sa înceapă o companie și au început un proces întemeiat de market research. După câteva luni de dezbateri cu angajați cei doi programatori în iunie și acolo a început povestea Vound. Eu m-am alăturat echipei în octombrie, 2 luni înainte de lansarea pe piață a aplicației iOS. Am reușit să îi ajut cu câteva idei noi, iar în Decembrie 2014 eram deja pe iOS. De atunci suntem în public beta testing și ne pregătim să lansam Android la sfârșitul lui Mai, atunci când ne pregătim sa lansam și o campanie de marketing în câteva țări.

Ce reacții au fost până acum din partea utilizatorilor?
Încă din prima zi am avut răspunsuri și feedback foarte pozitiv din partea utilizatorilor, iar o parte din ei s-au grăbit să ne numească Vine sau Instagram pentru voce. De asemenea, am reușit să atragem niște oameni foarte talentați din lumea muzicii și a radioului care au primit cu bratele deschise un nou mod de exprimare, și anume prin voce. Deoarece suntem în public beta testing, utilizatorii au fost foarte generoși în a ne ajuta cu feedback și de aceea ne pregătim sa lansam un update important o data cu aplicația de Android.

Ce update-uri sunt planificate?
Asa cum am menționat mai devreme ne pregătim sa lansam pe Android, dar și o nouă versiune importanta pe iOS. Am lucrat timp de 3 luni la ecranul de creație și credem ca este o diferență majora care o sa îl ajute pe utilizator să creeze mult mai ușor și rapid.

Care este atmosfera de zi cu zi în companie ? Am observat că aveți sediul într-un centru comercial din Dubai.
Sediul legal este în Dubai, dar compania nu are un birou încă. Pentru moment suntem împrăștiați peste tot în lume și lucrăm remote. Eu sunt momentan în Madrid, Ioanna, CMO, este în Rhodos, John, CEO, în Dubai, iar developerii sunt în Grecia de asemenea; cu alte persoane care ne ajută de prin SUA și UK.

Aici se termina întrebările adresate lui Cosmin Manea, Grouth Hacker @Vound. După cum vedeți o echipă hotărâtă poate lansa un produs bun chiar dacă fiecare se află într-un alt colț al lumii. Sky is the limit. Abia aștept update-ul Android.

Testați și voi aplicația și comunicați prin sunete cu prietenii! Sunt sigur că feedback-ul va fi apreciat de cei de la Vound.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: