Suita de aplicații office Google tocmai ce a devenit mult mai utilă

Publicat pe 5 sept. 2015 - 14:13 de Mîrzac Iulian

Google Voice Typing

Poate nu sunteți mulți dintre voi care utilizează Google Docs, nici eu nu prea mă dau în vânt după el, însă după ce am aflat despre acest nou update s-ar putea să migrez către editarea textelor pe Google Docs.

Noile funcții introduse în Google Docs îți vor permite să adaugi rapid informații, fie prin introducerea de text prin voce, fie prin căutarea direct din aplicația Google Docs de informații noi legate de subiectul textului.

Să le luam pe fiecare în parte. Research va fi funcția prin care vei putea deschide Google Search și vei putea insera din rezultate text sau imagini direct în articolul de pe Google Docs. Ritcha Ranjan, Product Manager-ul Google Docs, a spus că noua funcție este inspirată din modul în care studenții cută informația pe Internet.

Având în vedere că pe terminalele mobile workflow-ul trebuie simplificat cât mai mult Google Docs a redus acțiunea de a introduce text / imagini în articol de la 14 click-uri la doar câteva. Veți putea face asta de pe tabletă / telefon dar și de pe Desktop.

Voice Typing este bineînțeles funcția prin care vei putea vorbi, iar textul va apărea pe ecran după ce vocea ta va fi procesată de serverele Google și ce spui va fi recunoscut și returnat ca text. Am încercat-o pentru limba engleză (singura momentan) și funcționează impecabil. Cu engleza mea imperfectă am reușit să scriu un paragraf de 3 rânduri fără nicio problemă. Lăsa impresia că greșește dar corectează imediat.

Este disponibil în peste 40 de limbi inclusiv limba română, dar din ce am testat mai bine scrii de mână în română doar limba engleză este înțelesă foarte bine.

Google Sheets are un tool nou numit Explore care îți poate oferi rapoarte automat în funcție de tabelul și datele trecute în document. Până acum erai nevoit să faci graficele manual, algoritmul creat de ei poate detecta cel puțin pe tabelele mai simple ce urmărești, fie că este vorba de trendul profitului, vânzărilor, cheltuieli, etc.

Google Forms are o nouă interfață grafică pentru utilizatori. Te va ajuta să creezi mai ușor chestionare prin gesturi drag and drop și mai mult de atât rapoartele în urma chestionării publicului tău se va face mult mai ușor acum, nefiind necesar să accesezi și fișierul tabelar rezultat la finalul campaniei.

Toate aplicațiile Office de la Google au acum template-uri pe care probabil le-ați și văzut deja, merită încercate. Mai ales cele din Sheets unde îți pot fi de folos tabelele cu formule deja integrate pentru calcularea bugetului personal și nu numai.

Toate aceste update-uri sunt disponibile pe Android și Desktop în acest moment.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Cristi 11/09/2015 at 14:57 - Reply

    Folosesc de cateva luni google docs si mi se pare foarte util mai ales daca nu ai office instalat pe laptop din diferite motive. Acum vad ca va deveni chiar si mai practica :D

Postează un comentariu: