Luna August nu am testat foarte multe aplicații. A fost o lună mai puțin productivă în zona de aplicații Android, însă am găsit câteva aplicații interesante bune pentru acest top lunar pe care-l fac. Am triat aplicațiile după cum am crezut de cuviință, pe cele neinteresante de cele interesante.
Pintasking
Este poate cea mai utilă aplicație din ultimele luni de pe Android, cel puțin pentru cei care butonează mult pe telefoane și tablete. De ce ? Pentru că îți permite să oscilezi între aplicații minimizând aplicațiile în niște balonașe plutitoare la fel cum face Facebook Messenger acum însă cu ferestrele de chat. Deci dacă trebuie să postezi repede în mai multe aplicații sau transferi informații dintr-o aplicație în alta sunt sigur că aplicația ți se va părea foarte utilă. Se pot personaliza mai multe lucruri: de la dimensiunea și stilul cercurilor până la modul de interacțiune cu aplicația.
Este gratuită însă varianta full cu toate funcțiile descrise este 3.50 $ (19 Lei) și asta pentru că dezvoltatorii știu ce unealtă puternică au creat.
Pintasking
Etsy
Sunt destui vânzători de produse manufacturate pe Etsy și mă gândeam că nu ar strica să aflați ca aplicațiile lor de iOS și Android au primit update. Acum exact pe website Etsy îți poate arăta unde sunt localizați vânzătorii pe hartă în apropiere.
Swarm
Swarm 3.0 este aplicația desprinsă din serviciul Foursquare (cea cu care dădeai checkin în diferite localuri din lume, primeai badge-uri, votai care local este mai bun). După ce a fost limitată în urmă cu un an, aplicația aduce odată cu acest update o schimbare la 180 grade. Revin badge-urile, veți putea fi din nou primari ai localurilor în care mergeți cel mai des.
Odată cu acest update a fost introdus și o monedă virtuală care momentan va fi folosit doar pentru a organiza topul, însă se pare că pe viitor va avea o utilitate. Cine știe ce vom putea cumpăra cu ele.
Decizia vine în urma statisticilor din ultimul an deloc îmbucurătoare. Numărul de utilizatori a scăzut drastic, așadar compania a trebuit să facă ceva rapid. Părerea mea și cred că a multor dintre voi este că badge-urile au fost motorul care te ținea interesat să utilizezi Foursquare la început. Vedeai ce prieteni au fost, pe unde au fost, și era o competiție între tine și ei pentru a primi titlul de primar al localului.
Knock Knock
Aplicația se dorește o altă rețea de socializare. Însă complet diferita. Odată instalată trebuie să bați precum în videoclipul de prezentare pe ecranul telefonului și aplicația te redirecționează către altcineva. Dacă și persoana respectivă bate pe ecran sunteți conectați. Tu alegi ce date de contact împărtășești.
Interesant și probabil nesigur, este că funcționează și când aplicația este închisă
Translator
Microsoft a lansat o aplicație de traducere asemănătoare cu ceea ce face Google Translate însă cu mai puține funcții. Am încercat să o folosesc pentru limba română și pare să funcționeze rezonabil de bine (evident comparativ cu aplicația Google). Înțelege ce spun, dar au mai apărut greșeli. Limba engleză merge foarte bine pentru a traduce către alte limbi. Este disponibilă și pe iOS pe lângă Android.
Cortana
Competitorul Google Now și Siri este asistentul virtual Cortana de la Microsoft. Compania a dorit să lanseze și pe Android aplicația pentru a face populară platforma Windows și probabil că în viitor funcțiile avansate disponibile doar pe Windows vor atrage o parte din utilizatori în ecosistemul lor.
Este încă disponibilă în stadiul beta și nu este oficial disponibilă și în România însă puteți instala și testa comenzile vocale. Cortana îți înlocuiește asistentul virtual de la Google.
Am testat Cortana. Vezi impresiile.
Update-urile din WhatsApp de luna trecută scot în evidență aplicația. Poți seta notificări speciale pentru fiecare contact în parte, poți seta să vibreze diferit, lumini diferite, tonuri de apel diferite. Vei putea opri notificările pentru un anume grup acum pe o perioada stabilită de tine. Deci a fost un update concentrat pe personalizarea experienței de utilizare a aplicației.
Genius
Aplicația ar trebui recomandată acelui prieten care nu știe versurile celor mai populare melodii și fredonează numai prostii. Ori ar trebui să o folosești pentru a învăța versurile unor noi melodii, ori versuri care nu se pot înțelege foarte ușor. Oricum, ați prins ideea, și sunt sigur că-i veți găsi utilitatea.
Nu doar că îți găsește versurile pentru melodii însă vei putea afla și semnificația din spatele versurilor.
Accomplish
„Plouă” pe Android cu aplicații de to-do, task management, organizare a timpului pe scurt, dar cred că este una din puținele aplicații cu un design foarte frumos care respectă principiile Material Design. Este de o simplitate greu de găsit în Android, poate mai ușor pe iOS să găsești un astfel de design, și cel mai interesant este că aplicația este creată de un adolescent de 17 ani.
Nu este o aplicație de organizare a timpului foarte avansată așa cum sunt Any.do însă poți face categorii de lucruri pe care trebuie să le faci și în interior creezi o listă cu task-uri.
Se sincronizează cu Google Calendar, poți vedea un timeline al task-urilor, și pot fi organizate foarte ușor pentru căți permite să le reordonezi ori să decizi cât timp oferi pentru fiecare în parte.
Deci ca să fie clar este mai mult pentru uz personal.
Accomplish
–
Urmărește tag-ul: Aplicatii Android dacă vrei pe viitor să primești cele mai interesante aplicații lansate sau updatate și înscrie-te la Newsletter în meniul din dreapta.