Produsele Nest vor oferi suport HomeKit odată cu iOS 11

Publicat pe 16 iun. 2017 - 8:34 de Mîrzac Iulian

Poate cel mai răsunător nume din industria de produse și accesorii smart pentru casă (smart home), Nest, anunță că va oferi suport și pentru HomeKit odată cu iOS 11.

Nest avea în plan extinderea și pe iOS însă până să apară iOS 11, HomeKit avea câteva limitări legate de autentificarea hardware, care nu îi puteau permite implementarea unei soluții software și cu acest sistem de operare.

Nimeni nu se aștepta să implementeze în iOS soluțiile lor smart home și deoarece compania face parte din grupul Alphabet Inc. din care face parte și Google.

Acum Apple își calcă pe reguli, iar HomeKit va permite suportul pentru autentificare software. Apple de regulă cere autentificare hardware printr-un chip propriu-zis instalat în produs pentru a putea fi certificat Made-for-iPhone (iPad, Apple Watch, etc.)

Probabil Nest este și mai motivată să facă compatibile produsele lor smart home cu iOS și pentru că urmează la iarnă lansarea HomePod care mai mult ca sigur va putea lucra împreună pentru setarea termostatului Nest, sau a celorlalte accesorii prin comenzi vocale.

Vestea aceasta nu este doar pentru fanii Nest ci pentru cei care iubesc conceptul smart home. Modificările aduse în HomeKit vor avea efect în general în piața smart home pentru că și alți producători or putea să facă compatibile produsele cu HomeKit.

HomeKit va putea administra toți senzorii disponibili de la Nest (camere, termostat, detectoare de fum și incendiu) și vor mai fi adăugați alți senzori pentru controlul apei pentru sprinklere, și robinete. În plus HomeKit va putea declanșa 16 tipuri de produse smart home (deschidere / inchidere uși, control draperii / jaluzele, pornire / oprire electronice, etc).

Voi aveți în casă senzori, camere de supraveghere sau alți senzori / electronice pe care le poți controla de pe smartphone ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: