Cum stochezi gratuit fotografiile și videoclipurile personale?

Publicat pe 19 iun. 2017 - 8:25 de Mîrzac Iulian

Am auzit multe persoane care fie au telefonul plin cu poze și videoclipuri, fie calculatorul. Dacă ai aparat foto și telefon poți lejer să strângi câțiva zeci de gigabiți într-un an mai ales dacă și filmezi, iar asta poate însemna o problema fie pentru că se poate strica harddiskul care este o piesă din computer destul de pretențioasă.

Și mă gândesc în același timp că există o soluție foarte eficientă și atât de populară încât mă mir că nu a ajuns vestea la toată lumea. De aici și titlul articolului.

Google Photos este soluția pentru stocarea gratuit a fotografiilor și videoclipurilor personale.

Cum stochezi gratuit fotografiile și videoclipuri ?

Ai nevoie evident de un cont Google. Apoi să accesezi site-ul Google Photos.

Materialele pot fi încărcate fie trăgându-le în fereastra browserului (pe desktop). Există însă o aplicație Google Photos și pentru desktop și pentru smartphone (iOS și Android) care va încărca automat imaginile în Google Photos. Toate se regăsesc aici.

Pe calculator nu trebuie decât instalată aplicația desktop, iar după instalare să spui în ce foldere de pe harddisk se regăsesc fotografiile și videoclipurile tale personale, apoi aplicația va încărca singură materialele atunci când are acces Internet.

Pe smartphone ce mai trebuie să faci după instalare este doar să oferi acces la fotografii, locație, notificări astfel încât să-și poată face treaba singură. Există posibiltatea de a alege ca upload-ul să se facă doar când ai acces WiFi astfel încât să nu consumi din datele incluse în Cartelă / Abonament.

Nu există limită de stocare atât timp cât alegi din setări să încarci imaginile la High Quality în loc de Original.

Există chiar o opțiune (în aplicații) prin care imaginile încărcate în Google Photos să fie șterse automat de pe telefon sau calculator. Eu am dezactivat funcția pentru a șterge manual materialele care doresc eu din smartphone și calculator atunci când sunt sigur că nu le mai folosesc.

Avantajele acestei soluții

 • Nu rămâi fără spațiu pe telefon sau calculator;
 • Imaginile și videoclipurile vor fi organizate în funcție de data calendaristică înscrisă în fișiere (dacă nu există vor fi așezate în data încărcării);
 • Dacă vrei să cauți imagini cu anumite obiecte inteligența artificială îți permite să spui ce lucru cauți iar sistemul va încerca să-l găsească. Spre exemplu recunoaște animale, clădiri, evenimente, locații dacă are date despre asta;
 • Mi-a plăcut că organizarea se face automat și pe Albume dacă are date suficiente în fotografii;
 • După ce încarci materiale în cont, Photos va oferi automat câteva sugestii legat de ele: fie îți face un clip automat, fie un gif dacă sunt imagini în rafală, sau aplică un efect pe o fotografie către crede „el” că o va face mai interesantă. Sugestiile pot fi salvate în cont sau înlăturate printr-un gest în dreapta pe smartphone sau ”X” pe calculator;
 • Sistemul evoluează și o groază de îmbunătățiri vor fi introduse an de an. Deja Google a anunțat o funcție impresionantă care va fi disponibilă anul acesta prin care vei putea elimina printr-un singur click obiecte dintr-o imagine, dacă acestea deranjează;
 • E bine oricum să le ții acolo pentru cazul în care se strică harddiskul.

Care sunt compromisurile ?

 • Imaginile și videoclipurile vor fi recompresate (adică materialele video / foto vor avea calitatea mai redusă însă vizual nu ar trebui să se sesizeze ceva) eu nu am observat diferențe pe materialele încărcate de mine;
 • Dacă nu ai acces la Internet și le-ai mutat acolo, iarăși poate fi o problema la un moment dat;
 • Organizarea dacă tu o ai pe foldere în calculator nu va mai exista și în Google Photos, deci dacă ai doar câteva imagini dintr-un eveniment / moment scurt și vrei să le găsești s-ar putea să nu le poți găsi neapărat ușor dacă nu știi data la care a avut loc sau dacă dintr-un motiv sau altul fișierele încărcate nu au avut data înscrisă să fie așezată imaginea în ziua încărcării fișierului.

Voi ce părere aveți despre Google Photos ? Folosiți alt serviciu pentru stocarea fotografiilor și videoclipurilor personale?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Dacian 26/06/2017 at 11:33 - Reply

  Referitor la organizarea imaginilor/videourilor, poti sa faci albume iar pe urma sunt mai usor de gasit.

  • Mîrzac Iulian 26/06/2017 at 20:59 -

   Intr-adevar se poate si am notat si in articol. Indiferent cum arata acum Photos, in fiecare an sunt sigur ca vor veni cu mari imbunatatiri pentru organizare si pentru crearea de amintiri frumoase.

 2. Daniela 19/06/2017 at 10:04 - Reply

  Foarte tare! Daca as fi stiut de asta si inainte sa mi se strice hardul :(

Postează un comentariu: