MetroTwit – inlocuitor pentru TweetDeck

Publicat pe 15 dec. 2011 - 20:01 de Mîrzac Iulian

Nu foarte multi care cititi ITnewz.ro folositi retelele de socializare si aici ma refer in special la Twitter, dar cei care o faceti probabil deja ati observat ca TweetDeck, cel mai util dintre clientii de Twitter nu mai este disponibil in formatul sau original. Acum este o aplicatie care ocupa mult, mai simpla si fara functia Long Updates care iti oferea posibilitatea sa scrii mai mult de 140 de caractere. Este aproape la fel ca si extensia din Chrome App Store.

Asa ca am inceput sa caut un nou client de Twitter si am gasit ceva mai bun din punctul meu de vedere. Se numeste MetroTwit, este o aplicatie care ocupa in primul rand ~400Kb deci e light ! Imi place ca functioneaza extraordinar de bine, consuma resurse putine, foloseste Microsoft .NET Framework 4 si deci se integreaza perfect in Windows si bineinteles are functii in plus.

In primul rand Layout-ul este aproape la fel ca la TweetDeck, sunt trei coloane de baza, cu twitturi de la toti prietenii, cu mentiuni si mesaje directe, iar campul de scriere al mesajului se afla jos nu sus cum e standard la TweetDeck. Designul este dupa cum indica si numele aplicatiei din interfata inovatoare de la Microsoft – Metro. Veti putea alege intre un fundal alb sau negru (eu am ales negru ca la Windows Phone). Are un design curat si intuitiv, coloanele pot fi redenumite.

Pe langa functia de scurtare a mesajelor mai lungi de 140 de caractere aplicatia mai include o functie utila care atunci cand mergeti cu mouse-ul deasupra unui link scurtat veti primi varianta originala intr-un notification area. Linkurile Twitipic sau Yfrog se deschid intr-un pop-up baloon discret si incarca pozele mai rapid fata de TweetDeck, acelasi lucru e valabil si pentru videoclipurile YouTube.

Nu lipseste autocompletarea pentru useri si pentru hashtaguri iar acestea au culori diferite in textul mesajului fapt care-l face mult mai lizibil. Pentru a gasi mai usor ultimul twitt necitit in sidebarul fiecarei coloane veti avea un marker de culoarea temei pe care ati ales-o, la mine fiind albastru.

Ce mi-a placut

  • interfata Metro
  • design simplu si intuitiv
  • functiile pe care le avea TweetDeck si chiar mai multe
  • se misca mult mai bine decat TweetDeck
  • aplicatia primeste update-uri dese, care aduca imbunatatiri lunar
  • iti incarca la infinit toate twitturile stocate in Twitter
  • functie de copiere al linkului catre twitt
  • coloanele pot fi redimensionate

Ce nu mi-a placut

  • markerul care arata unde ai ramas cu twitturile citite cam discret
  • se vor putea folosi mai multe conturi doar la urmatoarea versiune
Se poate downloada de AICI. 

MetroTwitt

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: