Joli OS 1.2 – disponibil pentru download

Publicat pe 14 mart. 2011 - 13:18 de Mîrzac Iulian

Dupa cum se astepta cei de la Jolicloud au lansat oficial sistemul de operare Joli OS versiunea 1.2. Sitemul de operare este construit pe platforma Linux si este facut sa functioneze si cu aplicatii desktop native dar si cu noi aplicatii web care apar in ultima vreme. Spre exemplu puteti instala aplicatii web cunoscute precum Google Docs sau aplicatii desktop ca LibreOffice si OpenOffice. Aplicatiile instalate vor avea o scurtatura pe desktop, ceea ce nu diferentiaza o aplicatie desktop de una web.

Aceasta ultima versiune a sistemului de operarea este primul care poarta numele de Joli OS in schimbul vechiului Jolicloud. Alte modificari au fost facute interfetei grafice, au fost adaugate noi wallpapere, a fost adaugat un file manager care sa usureze lucrul cu fisierele care are suport nativ pentru Dropbox.

Joli OS iti permite chiar sa creezi propria scurtatura catre o aplicatie web introducand un nume si o adresa web catre aceasta.

Joli OS este si un sistem de operare social, puteti adauga prietenii care folosesc Joli OS intr-o lista si puteti vedea ce aplicatii web au instalate. Acum au si o pagina web pentru fiecare utilizator, pe care o puteti folosi pentru listarea aplicatiilor pe care le aveti instalate. Puteti oricum sa dezactivati aceasta pagina daca nu doriti sa dezvaluiti aceste informatii lumii intregi.

Joli OS 1.2 poate fi downloadat de pe pagina oficiala, direct prin browser sau folosind un client de torente. Aveti la alegere o imagine .ISO sau un kit pentru Windows care il instalati ca pe un program, doar ca va boota ca orice al sistem de operare (Exact cum e la Ubuntu daca stiti).

Joli OS poate fi si testat fara instalare creand un USB bootabil si bootand-ul. Dupa bootare se selecteaza optiunea Try Joli OS without installing. Tutorialul se gaseste aici.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: