Controlinternet.ro

Publicat pe 12 mart. 2011 - 20:23 de Mîrzac Iulian

Din sumedenia de aplicatii web despre care am scris in trecut iata ca a venit si randul unei aplicatii romanesti. Ca sa stabilim de la inceput, este o aplicatie de control parental, care ajuta parintii la stabilirea unor reguli de utilizare a calculatorului pentru copii (nu pentru a limita accesul la pc al parintilor). Controlinternet.ro iti permite sa reglezi timpul in care copilul tau acceseaza calculatorul, poti limita accesul la aplicatii/jocuri specifice sau puteti chiar bloca anumite pagini web. Controlinternet.ro este o aplicatie web si deci poti avea acces la fiecare dintre filtre de oriunde prin intermediul unei pagini web, dar foloseste si un program care se instaleaza in calculatorul pe care-l folosesc copiii.

Cum se utilizeaza programul

In urma instalarii parintele isi seteaza un cont de administrator cu care se va loga pe calculator ori de cate ori il va deschide. Dupa instalare trebuie creat cate un cont pentru fiecare copil in parte cu care sa se logheze la pornirea calculatorului si pentru a avea setari speciale.

Dupa ce contul copilului a fost creat se pot seta cele trei categorii de filtre: de timp, de aplicatii si de web.

Parental-control-1

In fereastra de jos avem Filtru de Timp. In acest modul sunt disponibile doua optiuni. Puteti sa setati orele la care copilul poate accesa calculatorul selectand cu mouse-ul orele sau daca vreti sa-i permiteti o flexibilitate mai mare, sa setati un anumit numar de ore pe zi sau pe saptamana (la alegere).

 

Parental-control-2

Filtrul de aplicatii este un modul la fel de simplu de utilizat, si va ajuta sa alegeti ce aplicatii poate copilul dumneavoastra sa foloseasca. Poate bloca sau poate permite accesul la anumite aplicatii/jocuri. Tot ce trebuie sa faceti este sa aratati calea catre executabilul aplicatiei.

Parental-control-3

Si ultimul… Filtru Web – iti permite sa alegi adresele web care pot fi accesate de copil. Am introdus cateva site-uri pentru a se observa cum apar in lista.

Parental-control-4

Aceleasi optiuni le gasiti si cand accesati interfata web prin care administrati conturile copiilor de la distanta, intrand pe pagina www.controlinternet.ro si apasand butonul Contul Meu.

Sunt sigur ca din ce in ce mai multi parinti se ingrijoreaza pentru siguranta copiilor lor pe internet, sau doar vor sa controleze timpul pe care il petrec in fata calculatorului si aceasta unealta simpla rezolva toate aceste probleme.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: