Cum sa trimiti WIRELESS pozele din aparatul foto in iPad

Publicat pe 3 nov. 2010 - 21:18 de Mîrzac Iulian

Cred ca este visul tuturor fotografilor sa trimita pozele automat pe calculator, laptop sau mai bine, pe iPad. Imaginati-va cat de folositor ar fi unui fotograf profesionist sa vada pozele pe un display cu un ecran mare precum al iPad-ului imediat ce le-a facut, si sa verifice calitatea imaginii si alte detalii importante care nu se pot observa pe ecranul aparatului cu usurinta.

Cardul Eye-fi este un memory card care are incorporat inauntrul sau un modul wireless. Aceasta este piesa de rezistenta, fara acesta card nu puteti sa va conectati la iPad sau calculator.

Conectarea la calculator e simpla cu ajutorul aplicatiei venita impreuna cu cardul Eye-Fi de la producator.

In cazul iPad-ului va trebui sa folositi aplicatia MyWi care transforma iPad-ul intr-un hotspot (access point) si astfel se va putea conecta cardul Wi-Fi la iPad.

De aici incolo nu trebuie decat sa conectati cardul la iPad si sa incarcati imaginile cu aplicatia ShutterSnitch. Amandoua programele nu sunt gratuite si costa impreuna 28 $ insa pentru fotografii profesionisti nu este un pret ridicat, avand in vedere ce avantaj le ofera.

De ce aveti nevoie:

Limitari:

  • pe iPad si alte dispozitive iOS functioneaza doar pe dispozitive jailbreakuite (decodate);
  • pe iPad nu se pot trimite pozele in format RAW;
  • pe sistemele Windows va fi nevoie de router wireless (access point);
  • verificati pe pagina cardului Eye-fi daca aparatul vostru de fotografiat suporta acest card;Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro, scriu articole pe toate temele propuse pe site, dar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadgeturi care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter | +Mîrzac Iulian | Blog

Postează un comentariu: