Google Instant Search si pe telefoane mobile

Publicat pe 5 nov. 2010 - 13:37 de Mîrzac Iulian

Google Instant Search este acum disponibil si pentru telefoanele mobile, insa nu este activat atunci cand intrati pe pagina de cautari. Daca intrati pagina de index de la Google folosind un iPhone cu iOS4 sau sistem de operare Android Froyo, puteti activa optiunea de cautare instant apasand pe butonul “Turn on“ de langa  “Instant beta is off“. Google Instant ar putea fi folositor pe un telefon mobil, in special in cazul in care aveti o tastatura touch screen, ca sa nu va mai chinuiti sa tastati fiecare litera.

Din pacate versiunea mobila a Google Instant nu are toate beneficiile versiunii desktop. Un alt incovenient este acela ca tastatura virtuala acopera o mare parte din ecran 40-50 %, si din acest motiv nu puteti vedea rezultatele cautarilor pana cand nu minimizati tastatura.

O alta problema este ca nu functioneaza la fel de rapid cu o conexiune de internet mobila, deoarece timpul de raspuns este mare, si cautarea nu va mai fi “instanta”.

Google Instant pentru telefoane mobile functioneaza cel mai bine pe conexiuni 3G si WiFi, dar pentru ca exista posibilitatea sa fluctueze calitatea unei retele wireless rezultatele nu vor aparea intotdeauna instant si din acest motiv Google a pus acest buton de activare / dezactivare a Google Instant.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: