Folosesc deja de câteva luni bune, dacă nu deja de un an aplicația IF și pe iOS și pe Android pentru diferite notificări pe telefon. IF a fost denumită IFTTT până recent care reprezintă acronimul lui If This Then That și care așa cum sugerează și numele său este o aplicație care în anumite condiții setate de tine aplicația trebuie să facă ceva automat pentru tine.
Cel mai simplu exemplu care poate fi dat, și poate cel mai popular și util în același timp și cel pe care o să-ți arăt cum să-l setezi este să primești o notificare dimineața înainte să pleci la școală / muncă atunci când va fi vreme urâtă (ploaie, furtună, etc.). Deocamdată a fost rețeta utilizată cel mai des de mine, dar voi sigur veți găsi mai multe automatizări sunt convins. Am văzut ca a venit o ploaie neașteptată astăzi, iar oamenii erau dimineață îmbrăcați în maieu pe stradă așa că m-am gândit că poate vă ajută tutorialul acesta.
Aceste automatizări sunt numite rețete deoarece trebuie să mixezi două servicii / două funcții care să interacționeze între ele automat în condițiile setate de tine.
Așadar, cum setezi o notificare automată în caz de vreme nefavorabilă
1. Aplicația IF pentru Android sau iOS trebuie să o instalezi pe telefon. Odată ce ai instalat aplicația și ai creat și un cont te vei putea loga fie de pe telefon / tabletă, fie de pe desktop.
2. Acum apasă pe butonul de search pentru a găsi direct o rețetă deja creată pentru notificare în caz de vreme proastă. (poți seta și pentru vreme caniculară, ori alt tip de vreme. Vei putea edita notificarea).
3. După cum vezi mai sus alegi rețeta creată de alexander if (plouă) then (notificare pe iOS). Dacă ai Android atunci trebuie să găsești cu notificare pe Android o rețetă. Ori să creezi una manual.
4. Apoi apasă add. În acest moment va trebui să permiți accesul la notificări pe telefon și să adaugi locația pentru care să te avertizeze pentru vreme și vei putea alege în caz de ploaie, în caz de soare puternic, etc.
Din acest moment în fiecare dimineață sau cu o zi înainte primești notificare pe telefon, cred că vei putea edita rețeta să setezi și ora la care primești notificarea ori poți căuta altă rețetă care se potrivește pentru tine.
Dezavantajul este că automatizările nu le poți crea cu orice serviciu îți vine în minte, și pentru automatizările din casă trebuie să folosești anumite dispozitive compatibile cu IF. Momentan serviciul este gratuit, deci bucurați-vă cât puteți de el acum.
Rețete interesante care le poți căuta ori crea cu IF:
- poți declanșa în funcție de locație acțiuni:
- ajungi acasă să se aprindă lumina, să pornească centrala, să pornească sistemul audio, etc.
- dacă părăsești o locație să se trimită automat un sms către o persoană
- să se dezactiveze alarma la casă
- poți salva automat articole pe care nu poți să le citești în ce serviciu dorești din o listă largă de servicii precum Google Drive, Instapaper, Readability
- poți salva fiecare nou contact din telefon în Google Drive
- poți salva automat fiecare fotografie făcută cu telefon într-un serviciu propus de tine: Facebook Album, Google Drive, 500px, Flickr, etc.
- au o integrare foarte bună și cu rețelele de socializare, așa că vezi cum te poate ajuta pe tine aplicația IF la muncă ori în viața de zi cu zi.
Mai jos vei găsi și linkurile către celelalte 3 aplicații create de companie cu care vei putea crea automatizări specializate pentru camera foto, notițe, etc.
Aplicațiile IFTTT pentru Android: IF, Do Button, Do Note, Do Camera
Aplicațiile IFTTT pentru iOS: IF, Do Button, Do Note, Do Camera