Cum alegi o cameră foto bună ?

Publicat pe 15 iun. 2014 - 16:01 de Mîrzac Iulian

Flick Camera Finder

Există și alte metode de a alege o cameră foto bună decât să stai să te uiți după review-uri pe net sau să cauți o persoană care cunoaște foarte bine domeniul fotografiei. Una dintre ele este să folosești Flickr Camera Finder.

Flickr Camera Finder este pagina de statistici a serviciului bine cunoscut de foto sharing unde poți vedea detalii surprinzător de multe despre numărul de utilizatori care folosesc anumite aparate foto, câte poze s-au realizat cu acele aparate foto și alte asemenea.

Ei bine tot acolo pe acea pagină ai topul celor mai utilizate aparate foto, grupate pe categorii sau pur și simplu pe branduri.

În acest moment topul Cannon arată așa:

 1. EOS REBEL T3i
 2. EOS 5D Mark II
 3. EOS 7D
 4. EOS 60D
 5. EOS 5D Mark III

Iar topul Nikon arată așa:

 1. D7000
 2. D3100
 3. D90
 4. D5100
 5. D800

Cele mai multe poze sunt cele venite de pe telefoanele mobile, vezi topul de mai sus (top general):  iPhone 5, Apple iPhone 5s, iPhone 4S, iPhone 4, Canon EOS REBEL T3i, care este o reconfirmare că aparatele foto compacte nu prea se mai vând, dar sper că articolul este util celor care încă mai vor un aparat foto nu doar un smartphone care face poze proaste.

Ce mai puteți face pe Camera Finder estă să vedeți și ce poze au făcut utilizatorii cu ele, care ar putea una din cele mai utile funcții. Problema este că unele fotografii sunt făcute cu aparate de începători vezi mai sus D3100 sau D5100 (DSLR-uri) în combinație cu obiective scumpe, iar fotografiile sunt extraordinare ceea ce s-ar putea să vă creeze așteptări mult prea mari de la acele aparate foto. La camerele foto compacte, la care obiectivul este fix nu va apărea această problemă.

Succes !

Camera Finder

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Victor 15/07/2014 at 17:22 - Reply

  Salut victor, multumesc de notificare, m-am grabit.
  Ti-a placut articolul ?

 2. Victor 15/07/2014 at 00:45 - Reply

  La topuri, este tocmai invers! ;-) La nikon sunt modelele canon si invers!

Postează un comentariu: