Cea mai bună tastatură Android cu dictare – Swype Keyboard

Publicat pe 24 ian. 2016 - 10:44 de Mîrzac Iulian

 

Cea mai bună tastatură Android cu dictare – Swype Keyboard

Nu știu de câte ori scrieți prin dictare pe telefon, dar sunt sigur că atunci când este frig afară vă este mult mai ușor să dictați un mesaj prin handsfree sau să faceți o căutare pe Google (nu mă refer la comenzile vocale Ok Google) – sau dacă tastatura vă permite – să tastați textul mai repede.

Prima tastatură serioasă de scriere predictivă pentru Android a fost Swype care integrează și o funcție de dictare (Dragon Dictation tehnologie de la Nuance) disponibilă gratuită ca versiune de încercare timp de 30 de zile. După această perioadă trebuie să plătiți 1$, o singură dată.

De ce spun că este cea mai bună aplicație de dictare: pentru că timpul de răspuns de la dictare până să apară textul pe ecran este de aproximativ o secundă dacă ai o conexiune bună la internet wireless 3G sau 4G. Adică imaginați-vă că vocea înregistrată pleacă pe bucăți la server și cu întârziere de o secundă informația ajunge înapoi sub formă de text pe ecran. Ce îți poți dori mai mult ?

Al doilea motiv pentru care spun că este cea mai bună aplicație este că recunoaște foarte bine ceea ce spui chiar și fără să pronunți foarte clar chiar dacă este zgomot împrejur.

Cu ajutorul aplicației poți să scrii rapid și prin mișcarea degetului de la o literă la alta. Aplicația o știu încă din perioada în care a apărut pe Nokia N9 (2009), a venit cu Swype integrat. Trebuie să recunosc că m-a făcut mai leneș. Adică pe o tastatură normală trebuie să nimerești foarte precis cu degetul (mare în mod normal) litera pe care vrei să o tastezi.

Cu Swype poți să miști degetul spre litera respectivă, dar nu trebuie neapărat să nimerești fix pe ea. Algoritmul estimează foarte bine ce cuvânt doreai să scrii doar prin apropierea de fiecare literă care dorești să-l conțină cuvântul. Acum nu trebuie nici să exagerezi. Prima literă contează mai mult, dar și ultima din ce îmi dau seama. Am ajuns să scriu mesajele rapid fără să mă uit la tastatură.

Așadar din acest motiv o consider cea mai bună. Pentru că este eficientă și costă 1$ (dacă vrei dictare, dacă nu este moka).

Swype + Dragon Dictation Free (Android)

Swype + Dragon Dictation (Android)

https://www.youtube.com/watch?v=y2pQmNfOoKU

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: