20 de trucuri pe care nu le știi pentru iOS

Publicat pe 25 ian. 2016 - 7:59 de Mîrzac Iulian

iOS 9

Sunt pe Internet zeci de articole despre trucuri mai mult sau mai puțin „ascunse” legate de iPhone sau iOS la modul general. Am zis să le strâng la un loc pe cele care mi se par mai interesante, sau despre care rar auzi despre ele. Sunt unele pe care nu le știam, dar sunt convins că multe dintre ele or să vă ajute.

1. Verifică puterea semnalului și alte date de conexiune celulară

Dacă intri în aplicația Phone și dai pe Keypad: apoi tastezi codul: *3001#12345#* atunci imediat îți va apărea o aplicație sau meniu mai degrabă numit Field Test. Probabil pentru profesioniști, și care au dorit să o ascundă pentru a nu încărca meniul Settings.

2. Grăbește recunoașterea amprentei Touch ID

Mai mult pe iPhone 5S poate și pe iPhone 6 se va simți – la mine parcă nu e mai rapid – dar sunt cazuri când nu nimerești perfect pe cititorul de amprentă. Așadar ce trebuie să faci pentru o recunoaștere mai rapidă este să înregistrezi același deget de mai multe ori. Ați văzut că aveți voie să înregistrați 5 amprente cel mult.

3. Golire Cache

Asta e puțin mai neobișnuită. Trebuie să intri într-una dintre aplicațiile iOS de bază: App Store, Podcasts, Music, Game Center, iMessage sau Phone. Apoi trebuie să apeși de 10 ori pe unul dintre butoanele din meniul de jos. Probabil declanșează o reacție prin care OS-ul crede că este blocat și începe golirea Cache-ului.

4. Reapelare

Asta nu e nouă. Există de când au apărut telefoanele mobile, însă poate nu vă vine în minte pe iPhone. Dacă vrei să reapelezi rapid, ultimul număr cu care ai avut o conversație apeși pe butonul verde din Phone > Keypad.

5. Transformă tastatura în touchpad pe iPad

De la iOS 9 poți atinge tastatura cu două degete pentru a o transforma într-un touchpad ca pe laptop. Apoi poți realiza selectarea foarte rapid, ori poți pune cursorul foarte rapid și precis acolo unde dorești în text. Este genială de-a dreptul funcția.

6. Reachability

Tot pe iOS 9 poți atinge de două ori (nu apăsa) butonul home, dacă nu ajungi în partea de sus a ecranului. Tot ecranul se va deplasa mai jos pentru a putea ajunge la diferite comenzi în acel moment.

7. Golește RAM-ul

Ține apăsat butonul de oprire până apare „Slide to power off”. Acum nu mai trebuie decât să ții apăsat pe butonul Home până ecranul se stinge și reapare. Atât.

8. Fotografiere în rafală

Ține apăsat butonul de fotografiere :).

9. Încarcă varianta desktop al unui site

Ține apăsat butonul de refresh din Safari. De lângă adress bar.

10. Redeschide un site închis recent

Apasă pe butonul „+” din Safari. Va apărea lista ultimelor pagini web închise.

11. Diferite acțiuni 3D Touch (iPhone 6S)

  • pre-vizualizează tab-urile din Safari. În modul în care vezi pictogramele website-urilor trebuie să apeși ușor pentru a vedea dacă aceea este pagina pe care dorești să o deschizi;
  • la fel și în Bookmarks. poți utiliza 3D Touch pentru a verifica dacă acea pagină salvată este cea pe care o cauți;
  • utilizează 3D Touch pentru a edita reminedere;
  • În Notes, dacă apeși mai tare sau mai ușor când desenezi se va vedea diferența de presiune pe desen;
  • În Music poți trage cu ochiul la melodiile unui artist ținând apăsat pe numele acestuia.

12. Află proprietarul unui iPhone găsit

Am mai scris aici. Poți întreba Siri cine este proprietarul apăsând lung pe Home: “whose phone is this?”. În principiu dacă proprietarul și-a trecut datele de contact în profil ar trebui să apară adresă, număr de telefon și altele. Astfel poți returna device-ul pierdut.

13. Închide mai multe aplicații deodată

Poți în task manager să tragi în sus de 2 sau 3 aplicații deodată pentru a le închide simultan.

14. Răspunde imediat la notificări

Asta ar trebui să fie cunoscută, dar pentru cei care nu știu: Pe ultimele versiuni iOS poți trage de notificare în jos apoi poți imediat scrie un reply la SMS, sau un mesaj de pe Facebook Messenger ori Whatsapp.

15. Cum elimini cifre introduse greșit în Calculator

Swype dreapta sau stânga pe cifra respectivă.

16. iPhone-ul are și o nivelă

Unii poate nu știați. Dacă intrați în Compass, găsiți acolo busola. Dacă faci swype stânga se schimbă interfața grafică și apare o nivelă. De acum tâmplarii vor avea o viață mai ușoară. Lăsând gluma la o parte, fotografii pot utiliza funcția cu succes pentru așezarea trepiedului, ori cine mai știe ce aplicații au nevoie de orizontală perfectă.

17. Fotografiere cu butoanele de volum

Volum jos sau sus poate poate știați că face poză în loc să apeși pe ecran. Dar v-ați gândit că aceeași funcție o au și butoanele de volum de pe căști ?

18. Vizualizează doar email-urile necitite

În Mail apasă butonul Mailboxes. Trebuie să ajungi în lista unde vezi toate conturile de email. Apasă în colțul din dreapta sus pe Edit. Acolo ai o serie de filtre dacă le pot spune așa. Ori mail-uri grupate după anumite criterii. Printre ele și Unread. Trebuie activată. O altă funcție utilă este Today sau All Sent.

19. Salvează un draft de email printr-un gest

Când scrii un email, dacă vrei să salvezi draft-ul ori să-l continui mai târziu, trebuie să tragi de bara lui de titlu în josul ecranului. În același mod poți să și apeși butonul home și salvează automat draft-ul, dar poate dorești să continui să faci ceva în Mail.

20. Convertește rapid un videoclip slow-motion într-unul normal

Trebuie să intri pe videoclipul filmat în slow-motion din Photos ca să îți apară opțiunea Edit din partea dreapta sus a ecranului. Apoi în partea de jos apare o banda cu liniuțe. Pe această bandă apar două limite care se pot observa ușor. Acestea semnalizează începutul și sfârșitul încetinitorului. Dacă le apropii suficient de mult, poți să elimini efectul de slow motion. Apoi poți salva videoclipul, într-un fișier nou sau peste același fișier.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: