Anul acesta s-ar putea să scapi de parola de pe smartphone

Publicat pe 25 mai 2016 - 8:02 de Mîrzac Iulian

Trust API

De la marile companii de tehnologie tot timpul primești astfel de știri care te fac să îți dorești sa vină mai repede ziua în care vei putea folosi respectivul produs sau respectiva tehnologie.

Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al Google lucrează la o tehnologie care îți va permite sa deblochezi telefonul fără să tastezi un PIN sau să valideze amprenta, ori să folosești anumite aplicații care conțin informații sensibile. Toate acestea într-un mod sigur spune compania.

Proiect Abacus a fost început încă de anul trecut și chiar a fost prezentat la Google IO 2015, iar anul acesta a fost transformat în Trust API semn că ne apropiem de o lansare până la sfârșitul anului. Tehnologia va strânge date cu ajutorul senzorilor despre proprietarul telefonului. Felul în care pășești, locația, felul în care ții telefonul reprezintă amprenta ta personală apoi va folosi datele pentru a te recunoaște ca fiind proprietarul telefonului.

Este un proiect bazat pe Inteligență Artificială cum ar veni în limba romană sau Machine Learning dacă cunoașteți acest termen mai bine. Dacă ai autorizat odată accesul într-o aplicație vei putea intra direct în aplicație data următoare.

Reversul medaliei este că Google va deține și mai multe date personale despre utilizator ceea ce nu știu pe cine bucură. Tehnologia va fi testată în această vară de mai multe instituții financiare declară Google, iar dacă proiectul pilot este un succes va fi oferită și către dezvoltatori.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: