Înțeleg că se întâmplă ceva cu laptopul tău, dar nu știi exact ce. Se încălzește tastatura și carcasa laptopului, merge mai greu, cel mai grav este dacă apar erori la fiecare utilizare, ori și mai și, nu mai pornește. Cu toții am trecut prin cazurile de mai sus, îți este teamă să nu pierzi datele de pe hard-disk, iar în cazul acesta recomandarea mea este să apelezi la un service laptop cât mai rapid.
Poate sunteți în dubii dacă să-l dați la un amic, sau poate să-l desfaceți voi. Sfatul pe care vi l-am dat întotdeauna este să apelați la un service de laptop-uri care fac asta zilnic: repară laptopuri și au acces la informații din partea producătorilor privind reparația lor, și la piese de schimb.
Așadar am întocmit lista de mai jos cu principalele motive pentru care service-ul ar trebui să fie locul în care să mergi atunci când laptopul îți face probleme, asta dacă nu mai ești acoperit de garanția producătorului.
1. Nu ai cunoștințele necesare
Veșnica problemă pentru repararea electronicelor este de regulă lipsa cunoștințelor. Nu găsim întotdeauna pe cineva să ne ajute cu astfel de probleme și tu poate nu ai nici cea mai mică idee cum se poate curăța / repara laptopul pe care stochezi toată munca, toate amintirile sub formă de fotografii sau clipuri, pe care nu ai vrea să le pierzi și care nu le ai salvate și pe alt mediu de stocare.
2. Nu ai sculele necesare
Ai cunoștințele necesare, te apuci de lucru vii cu șurubelnița, dar nu se potrivește. Nu de puține ori vei observa că sunt laptopuri care nu au șuruburi în cruce, sunt cu suruburi sub forma de triunghi, forma hexagonală. Mai mult de atât ai de numeroase ori nevoie în funcție de producător nevoie de o
3. Nu ai piese de schimb
Dacă problema este mai gravă va fi necesara o noua piesa de schimb. Un service autorizat are un stoc propriu de piese de schimb pentru laptopurile cele mai des reparate, dar stai fără grijă chiar dacă ai un Apple sau Sony, laptopuri mai greu de reparat sau la care piesele de schimb sunt mai greu de găsit ei vor face tot posibilul pentru a găsit piesa de schimb la furnizorii specializați din țară sau chiar din alte țări.
Ascultați sfatul meu bătrânesc și dacă nu sunteți siguri de ceea ce faceți mergeți la niște profesioniști. Știu un service laptop in București în apropiere de Piața Iancului .
6 comentarii
In cazul meu de fiecare data cand m-am bagat la laptop sa-l desfac am rupt cate ceva la carcasa, dar mi-am asumat acest risc. Am zis si-asa il mai tin 1-2 ani ca apoi va fi depasit moral (tehnologic). Prima data m-am zgarcit si am folosit o pasta termoconductoare ceva mai ieftina cumparata dintr-un magazin din oras si nu am vazut nicio diferenta. Ultima data am luat arctic mx-4 (sper ca nu se considera reclama ca nu am niciun interes) si din ce vad temperatura e mai ok si decat atunci cand era laptopul nou. Probabil ca laptopurile nu vin din fabrica cu cea mai buna pasta, desi mi s-ar parea ciudat sa se zgarceasca tocmai la acest aspect.
Sfatul meu pentru utilizatorii optimisti ca pot repara singuri laptopul este sa caute instructiunile pentru demontarea laptopului pe Internet. Majoritatea laptopurilor au disponibile gratuit un PDF oficial care arata care sunt pasii pentru demontarea completa. Pentru ca mai sunt conectori sau suruburi ascunse care impiedica demontarea unor accesorii precum tastatura, suporti unitate optica sau HDD, etc.
Eu din ce am vazut la laptopuri cam dupa cel mult 2 ani incep sa apara problemele cu incalzirea din cauza ca se acumuleaza praf pe cooler si plus de asta pasta termoconductoare isi pierde proprietatile si trebuie inlocuita.
Cam 2 ani da, este rezonabil. Oricum mi se pare normal sa se infunde un sistem de aerisire / racire de acest tip cum sunt cele aglomerate de pe laptopuri. Praf este peste tot. Din acest motiv poate nu ar trebui tinut pe materiale deoarece acolo se afla mai mult praf. Laptopul devine si un fel de filtru de aer.
Bine ca lucrez in domeniu si imi bag nasul in toate
Si eu ma bag in hardware insa foarte precaut. Am avut cateva momente grele de-a lungul timpului care s-a lasat cu erori / disfunctii ale PC-ului.