Vodafone, certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date și telefonie din Romania (P)

Publicat pe 12 feb. 2015 - 9:28 de Mîrzac Iulian

Vodafone

Ieri într-un eveniment special pentru presă Vodafone a anunțat obținerea unui certificat de calitate a serviciilor de telefonie mobilă din partea P3 Communications. P3 este o firmă de consultanță din Germania cunoscută pentru testele pe care le efectuează rețelelor de telefonie mobilă. Vodafone a obținut certificarea „Best in Test” astfel fiind clasată pe primul loc la testele de voce dar și de date.

Rețeaua operatorului Vodafone România a fost supusă unor teste în perioada Noiembrie – Decembrie la inițiativa P3 Communications alături de celelalte rețele de telefonie mobilă, atunci când și traficul de voce în special, dar și de date este mai mare. Inginerii de la P3 au parcurs 8200 Km de stradă prin România prin mai multe zone ale țării, conectând orașe mari din țară timp în care erau folosite pentru download sau upload smartphone-uri care se găsesc în comerț, Galaxy S4 apare în raport.

Au fost efectuate teste în orașele Arad, Bacău, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu și Timișoara, dar și pe șoselele care conectează aceste orașe.

Vodafone Certificare P3 06

Testele de date au fost realizate pe 3G sau 4G și au însemnat generarea unui trafic de date de 400GB, iar cele de voce au semnificat 14.000 de apeluri. Vodafone România a obținut mai exact 160 de puncte din maximum de 190 pentru testele de servicii de Voce, și 288 din maximum 310 pentru serviciile de Date. Totalul de 449 de puncte i-a clasat pe primul loc în România.

Vodafone România este în Europa clasată în acest moment pe locul 3 în urma ultimelor teste realizate de P3 Communications. Modul de testare, traseele și zonele au fost alese strict de compania de consultanță.

Vodafone Certificare P3 07

Aceasta este cea de-a 5-a certificare obținută de la P3 Communications. Puteți să vedeți certificatul aici, alături de metodologia de testare.

“Strategia noastra este de a oferi utilizatorilor cea mai buna experienta de retea din Romania si acest certificat furnizat de catre un auditor independent ne confirma eforturile continue si demonstreaza avansul Vodafone la nivelul intregii piete. Inca de la lansarea Supernet™ 4G, am observat ca traficul de date creste constant, in timp ce expansiunea continua a retelei 4G a determinat o crestere substantiala atat a consumului de date 4G, cat si a numarului de utilizatori 4G”, a declarat Ravinder Takkar, President & CEO, Vodafone Romania.

După lansarea Supernet de anul trecut, traficul de date a crescut cu 60% din luna Septembrie 2014, iar strict traficul de date 4G a crescut de 4 ori.

Vodafone Certificare P3 02 Imaginile de la eveniment

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: