Unde mergi să vezi Perseidele în 2015 ?

Publicat pe 12 aug. 2015 - 8:40 de Mîrzac Iulian

Harta Poluare Luminoasa - Romania

Cel mai interesant subiect de astăzi pentru fanii astronomiei este ploaia de stele. Planeta noastră va trece prin curentul de meteori Perseide unul dintre cele mai puternice dintr-un an si cu aceasta ocazie între 12 august, ora 21:00 şi 13 august, ora 17:00 se va atinge un maxim de 100 de meteori pe ora, dar asta dacă vă aflați într-o zonă cu cerul liber și fără poluare luminoasă. Aici intervenim noi să vă arătăm unde puteți merge.

Anul acesta Luna nu va fi sus pe cer în acest interval și astfel nu veți fi blocați de lumina celui mai luminos astru de pe cer, mai important va fi ca cerul să fie lipsit și de nori care cam dau târcoale zilele acestea.

Harta de mai sus este menită să te ajute să identifici o zonă pe hartă în care să poți merge cu mașina să te poți uita, sau să poți fotografia dacă vreți cerul, galaxia noastră, constelații, etc. Zonele de pe hartă fără nicio culoare sunt cele în care ar trebui să mergeți așa cum și legenda indică. Acolo nu se va reflecta lumina emisă de localități dinspre cer spre voi.

Hartă poluare luminoasă – România

Planeta noastră trece defapt în perioada 17 iulie şi 24 august prin curentul de meteori Perseide însă astăzi se vor vedea cei mai mulți meteori pe oră. Orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelaţia Cassiopeia este o „perseidă”, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti.

Dacă nu puteți merge în afara orașului, în București puteți merge în parcurile mari: Tineretului, Herăstrău sau Titan unde veți putea vedea doar cele mai luminoase stele căzătoare între 10 și 20 / oră.

Nu uitați să vă luați niste haine mai groase dacă aveți de gând să stați la noapte cu ochii sau cu obiectivul spre cer.

Dacă vreți să vă faceți chef de mers, uitați-vă cum apare cerul într-o zonă fără poluare luminoasă (la munte mai exact).

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: