Ubuntu 12.04 va consuma mai putina energie pe portabile

Publicat pe 20 dec. 2011 - 20:08 de Mîrzac Iulian

Ubuntu este una din cele mai cunoscute distributii Linux, insa este cunoscuta pe langa faptul ca este usor de utilizat datorita interfetei grafice asemanatoare cu alte OS-uri si ca fiind unul dintre cei mai mari consumatori a bateriei de pe laptop. Ani intregi au trecut de cand Ubuntu a devenit popular pe notebookuri/laptopuri si utilizatorii se plang de o scadere drastica a eficientei acumulatorului in comparatie cu Windows spre exemplu.

Colin King inginer care se ocupa la Ubuntu de partea de power management spune ca se are in vedere eficientizarea modului in care sistemul de operare va consuma energia disponibila, reducand consumul acolo unde este posibil. Acest lucru se va intampla pana la lansarea noii versiuni Ubuntu 12.04 „Precise Pangolin” care este asteptata pana in aprilie 2012.

Colin King deja a oferit cateva informatii legate de ultimile teste care demonstreaza ca este posibil sa se economiseasca cativa watti inducand porturilor USB, controlerelor PCI, WiFi, Bluetooth, si a altor componente un mode de functionare apropiat de standby.

Blogul lui Colin King

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: