Tango PC – computerul de buzunar

Publicat pe 20 iul. 2014 - 17:18 de Mîrzac Iulian

Tango PC

După ce a reușit să strângă suma de 300.000 de dolari într-o campanie de succes crowd-funding de pe Indiegogo la începutul anului, echipa a abordat și site-ul Kickstarter pentru a atrage și mai mulți investitori pentru a distribui mai ușor PC-ul care poate încăpea într-un buzunar al pantalonului. PC-ul nu este doar un PC de birou pe care să-ți faci treaba cu email-urile, hârtiile sau alte lucruri ușoare, sistemul poate rula și jocuri având o configurație care o găsești de regulă în PC-uri cu carcasă mid-tower.

Cu ce iese Tango PC în evidență ?

Cântărește 199 grame și integrează într-o carcasă puțin mai mare ca a unui telefon mobil o configurație care o găsesti în desktop-uri: AMD A6-5200 2GHz quad-core, 2-8 GB DD3, SSD (conector mSATA) (32GB – 1TB), 3x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x HDMI, port audio 3.5mm, conexiune WiFi.

Tango este certificat de Microsoft pentru a rula Windows 7/8, însă orice sistem de operare construit pentru PC-uri ar trebui să funcționeze (Linux, Unix, Chromium OS).

Dimensiunile sale sunt de: 125mm X 82mm X 13.5mm.

Există și un dezavantaj (evident) folosește un docking station care se va vinde cu 99$ fiecare, dar decât să ții fișiere în Cloud să faci sincronizări de date, să creezi parole, să te temi pentru siguranța acelor date, Tango PC s-ar putea să fie răspunsul la aceste lucruri. Produsul se vinde începând cu prețul de 399$ însă pentru configurația mai zdravănă trebuie să plătiți 589 $.

Este un proiect interesant, am mai vazut și alte variante de PC-uri mobile conectabile la diferite tipuri de accesorii dar acesta pare mai aproape de a fi utilizat la scara larga si sa treaca de stadiul de prototip.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: