NexPhone viitorul smartphone, tableta, laptop si PC !?

Publicat pe 11 sept. 2012 - 8:16 de Mîrzac Iulian

Am dat pe Internet peste un proiect care mi-a placut foarte mult. NexPhone este un smartphone special care va putea fi utilizat asemenea lui Asus PadFone impreuna cu alte deviceuri/ecrane pentru a forma o tableta, un laptop sau un PC diferenta fiind ca cei de la NexPhone vor sa mearga mai departe si sa foloseasca un soft performant pentru device-urile mai mari. Vor sa promoveze proiectul nu ca pe un produs de nisa cum PadFone a fost promovat pe piata.

Mai exact ei vor ca o persoana sa nu fie nevoita sa care dupa ea decat telefonul pe care apoi sa-l conecteze la un mic ecran pentru a avea o tableta, la un laptop sau la un ecran mare in loc de PC. Astfel vor sa elimine nevoia de sincronizare a datelor intre deviceurile mobile si fixe folosind ori Internetul cu anumite servicii de stocare in Cloud, ori programe de sincronizare care trebuie sa recunoasteti va mananca foarte mult timp.

Cum functioneaza NexPhone ?

Pentru a functiona complet ca si PC compania vrea sa utilizeze sistemul de operare Ubuntu pentru atunci cand este conectat la un monitor si o tastatura ca un PC. Compania urmareste sa fie la fel de usor de utilizat ca si un PC obisnuit singura diferenta fiind „unitatea centrala” care este defapt un smartphone.

Designul lui NexPhone se vrea a fi unic, eu observ in conceptul de design elemente de la telefoanele smartphone LG si SONY dar ce-i drept ecranul iesit in afara nu cred ca am mai vazut pana acum.

Ce si-au propus initiatorii proiectului NexPhone ?

Initiatorii proiectului isi propun sa stranga banii necesari, suma totala 950.000$ si se asteapta ca undeva in 2013 produsul sa poata fi disponibil pe piata. In cazul in care obtin finantarea din partea publicului si se vor crea mai multe prototipuri exista si estimari pentru preturile „accesoriilor” ca sa le spun asa. NexPhone & NexDock va avea un pret estimativ de 499$ deci asta ar fi minimum. Apoi NexTablet Dock deviceul la care veti atasa smartphoneul pentru a crea o tableta 149$. NexLaptop Dock laptopul la care puteti atasa NexPhone 199$, iar NexMonitor Dock cu o tastatura si trackpad cu un pret estimativ de 199$.

Acest nou concept pare a avea fani din ce in ce mai multi datorita avantajelor sale, insa problemele care trebuiesc eliminate pana sa aiba un produs functional sunt multe: sistemul de operare Windows probabil si l-ar dori cei mai multi si ar fi constransi in a alege acest produs, puterea de calcul si designul care conteaza foarte mult in utilizarea de zi cu zi nu doar sa aiba un impact vizual placut.

Daca va place NexPhone si voi puteti dona bani pentru realizarea unui prototip prin sistemul de crowdfunding Indiegogo.com, apasati pe butonul de jos.

Indiegogo
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: