Samsung termină cu plasmele

Publicat pe 22 iul. 2014 - 8:56 de Mîrzac Iulian

Samsung PlasmaTVÎntr-un anunț lansat zilele trecute Samsung a comunicat că va renunța la producția de televizoare cu plasmă. La începuturile televizoarelor HD, aveai de ales între un panou cu plasmă sau unul LCD, timpul a trecut și tehnologia mai avantajoasă (cred eu) a fost decisă de către piață. Plasmele aveau avantajul unor imagini de calitate mai bună prin faptul că aveau o rată de refresh mai mare și alte avantaje care scoteau tehnologia în evidență însă problema cea mai mare a fost de preț.

Plasmele aveau un preț mai mare ca LCD-urile și alte dezavantaje precum: greutatea mult mai mare a televizoarelor, dacă rămînea pe ecran o imagine un timp îndelungat (o siglă spre exemplu) acea zonă tinde să-și revină mai greu, iar unii utilizatori spuneau că rămînea marcată zona permanent dacă uitai televizorul deschis o zi cu acea imagine puternic contrastată.

LCD-urile au evoluat astăzi și oferă imagini extraordinare, iar dacă va uitați în lista de televizoare puse la vînzare nu mai găsești un televizor cu plasmă. Panasonic a făcut deja acest pas de a renunța la producția de plasme.

Samsung va încheia pînă la sfîrșitul anului socotelile cu televizoarele care folosesc această tehnologie.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: