Tableta Jolla primește de 4x suma cerută printr-un sistem Crowdfunding!

Publicat pe 24 nov. 2014 - 9:15 de Mîrzac Iulian

Jolla TabletTableta Jolla a fost lansată pe IndieGoGo recent pentru a primi finanțare din partea fanilor. Ei deja aveau o comunitate formată în acești 3 ani de când lucrează la sistemul de operare Sailfish OS și la telefonul Jolla. Echipa lor este formată din foști angajați Nokia care au lucrat la MeeGo OS, sistem de operare utilizat pe Nokia N9 și N900, și a mai fost utilizat pe netbook-uri televizoare, dar foarte puțin.

Tableta Jolla este primul lor device de acest gen, rulează evident tot Sailfish OS, oamenii au fost foarte motivați să cumpere device-ul sau doar să îl finanțeze deoarece compania a oferit și posibilitatea de a primi feedback odată cu plata. Aceștia au promis că vor integra cele mai bune sugestii în viitorul device. În două zile produsul a strâns 1.2 milioane $ față de 380.000$ cât și-au propus inițial.

Motivul pentru care are un așa mare succes în rețeaua de crowdfunding nu este datorat doar istoricului firmei și comunității Sailfish OS, ci și design-ului interesant, specificațiilor bune și nu în ultimul rând prețului extraordinar de mic: 200$.

Ce spune Jolla pe pagina de prezentare a proiectului: “Once you try it, you’ll never want to go back.” Ideea este că folosește foarte multe din gesturile de pe Meego OS, are o interfață nouă cu efecte de transparență, și funcționează toate aplicațiile Android pe acesta.

Configurația acesteia este: ecran 7.9 inch, cu o rezoluție imensă de 2048×1536 pixeli, este dotată cu un procesor Intel pe 64-bit și 2GB RAM. Memoria internă de stocare este de 32GB, poți mări cu un microSD, iar acumulatorul este de 4.300 mAh. O cameră de 5MP principală și una de 2MP frontală va oferi funcții de fotografiere și filmare.

1000 de persoane au reușit să cumpere tableta cu 189$, au fost cumpărate rapid, așa cum credeți, apoi, urmatoarele 1000 cu 199$, iar apoi următoarele s-au vândut cu 209$. Produsul este încă foarte ieftin în comparație cu marii producători Apple, Samsung, Google, care le vând la prețuri foarte mari, dar nu vă hazardați nu va rămâne acest preț este unul doar de lansare / promovare.

Mă bucur de succesul pe care-l are proiectul lor, se vede că este ceva fresh, făcut cu pasiune și faptul că funcționează aplicațiile Android este și acesta unul din marele avantaje.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: