Review Vonino Magnet M1 – tabletă 4G de buget

Publicat pe 24 iun. 2017 - 8:40 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
 • Design
 • Ecran
 • Performanțe
 • Sunet
 • Conectivitate
 • Autonomie

Simultan cu telefonul primit de la Vonino am primit și Magnet M1. O tabletă de 10 inch cu 4G și cu Android 7.0. Vine cu o configurație suficientă pentru utilizare la nivel mediu în cele mai variate aplicații. Am impresia că este prima tabletă cu Android 7 de la Vonino.

Să vă povestesc ce impresie mi-a lăsat.

Specificații

 • Android 7.0
 • Ecran IPS de 10 inch cu 1280 x 800 px
 • Procesor Quad Core 1.1 Ghz MediaTek MT8735B
 • GPU Mali – T720
 • 2 GB RAM
 • 16 GB memorie internă de stocare
 • Cameră foto spate: 5 MP cu autofocus și cameră față: 2 MP
 • 4G LTE Cat 4 150 / 50 Mpbs, WiFi  802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Acumulator 6500 mAh
 • Dimensiuni 161 x 9.82 x 261 mm
 • Greutate 560 g
 • Specificațiile complete pe site-ul Vonino

Unboxing

Design

Este unul dintre cele mai tipice produse testate de mine. Mă refer la același design introdus pe tablete din 2012, dar cu niște mici excepții: camerele și butoanele au fost mutate în dreapta.

Cu toate că așezarea butoanelor s-a dovedit eficientă în timp, este bine să mai vezi și un design nou, altfel nu prea vei face diferența între o tabletă Vonino și alta de acest gen.

Marginea neagră este intenționat lăsată lată pentru a nu lansa comenzi aiurea cu podul palmei.

Spatele este un plastic din acela mat, catifelat care dă senzația că este cauciuc deci nu vei avea amprente pe spate și aderența va fi suficient de bună pentru o tabletă mare de 10 inch cum este aceasta.

Pentru access la slotul SIM (da vechiul SIM) și micro SD trebuie să scoți o bucățică de plastic din carcasă care descoperă circuitul electric. O metodă cam nepractică pentru asta, dar să zicem că facem un compromis deoarece nu umbli de multe ori acolo. Poate chiar doar odată pe întreaga durată de viață a produsului.

Dimensiunile și greutatea lui Magnet M1 sunt de 560 g mi se pare standard când vorbim despre tablete de buget de 10 inch așadar nimic neobișnuit aici, totuși bănuiesc că oricine își dorește o evoluție și aici.

Odată cu această tabletă mi-au fost trimise și două huse cu un design superb. Sunt acel gen de husă cu un capac tare pentru spate iar fața se poate îndoi pe lungime în trei locuri (similar cu cele de la iPad). Totul ok însă au făcut economie prea mare. Practic au înlăturat funcționalitatea prin care împătureai fața astfel încât obțineai rapid un suport de tabletă (asta pentru că lipsesc niște magneți care să o țină în acea poziție rulată).

În rest este cam la fel, dar nu o văd să reziste foarte bine în timp, pentru că pare destul de fragilă partea care acoperă fața, spatele sigur va putea rezista și dacă va fi scăpată de la înălțimea mâinilor. Deci treaba de bază pe care o are (aceea de a proteja tableta) mă aștept să o facă cu brio.

Performanțe

Nu mi s-a părut că oferă o viteză suficient de bună de lucru pentru o tabletă de 900 lei. Rezoluția nu este mare, sistemul de operare este la zi, și totuși erau momente în care tableta se împotmolea ori pur și simplu mergea greu. Real Racing 3, nu prea mă așteptam să meargă greu, dar iată că funcționează foarte greu. Aproape că nu putea fi jucat (15 fps aș spune că a reușit).

Poate nici configurația nu ajută foarte mult însă m-am gândit să încerc totuși să  verific că poate este vreun update de la Vonino. Surpriza făcea ca update-ul să fie pregătit pentru instalare.

Imediat după ce s-a instalat update-ul am reluat testarea. Ce să vezi, mergea mai bine prin sistemul de operare. Am zis să-mi încerc norocul și în Real Racing 3 din nou. A fost și acolo crescută viteza de randare însă foarte puțin, jocul mergea tot sacadat.

Testul AnTuTu a scos la lumină și performanța tabletei sub forma unui punctaj. A obținut 23348 de puncte, practic mai puțin comparativ cu telefonul de 500 lei Vonino Volt X, care l-am testat anterior, probabil din cauza chipset-ului. Ar trebui ca cei 2GB oferiți de tabletă să-și spună cuvântul în momentele mai grele prin care te poate pune sistemul de operare ori aplicațiile Android.

Ecranul nu impresionează. Oferă un panel IPS într-adevăr care ar fi mulțumitor, cunoscut pentru calitățile sale, dar nu se aplică și în acest caz. Este un IPS de mai proastă calitate comparativ cu ce te-ai mai obișnuit. Lumina ecranului poate fi insuficientă și pentru utilizarea la exterior, este mai slabă decât mă așteptam eu. Rezoluția de 1280 x 800 px este și ea cam mică. Dar au trebuit să renunțe la ceva pentru a obține un preț mai mic.

Softul ar putea fi cel mai important atu al tabletei în momentul de față pentru că include Android 7.0 Nougat și aduce toate cele mai noi tehnologii Google lansate până acum. Cel mai mult îmi place că și pe configurațiile acestea medii spre slabe poate fi utilizată funcția multi-tasking. Când ești în task manager poți simplu să ții puțin apăsat pe una dintre aplicații și să o tragi în stânga sau dreapta. Apoi să alegi în jumătatea rămasă care este a doua aplicație care să fie activă pe ecran.

Vă reamintesc că Vonino este certificat Google Mobile Services și sunt preinstalate câteva dintre soft-urile Google de bază care bănuiesc că oricum le utilizați.

Camerele foto sunt slăbuțe și ele, nu mă așteptam oricum la o tabletă să aducă ceva în plus la acest subiect, cel puțin nu din această categorie de tablete de buget. Deci poate pentru o video convorbire cu rudele și prietenii care se află la distanță merită utilizată, dar nu pentru fotografii cu care să te lauzi sau care să le pui pe Instagram.

Sunetul ar fi cel mai slab punct al tabletei. Practic designul are două grilaje pe spate, însă există doar un difuzor (sau unul îmi mergea mie). Pe lângă faptul că există doar unul în carcasă acesta se aude foarte prost cu un volum relativ scăzut. Practic dacă ar fi să compar, Vonino Volt X are sunet mai bun.

Autonomia asigurată de acumulatorul de 6500 mAh nu este impresionantă așa cum mă așteptam deoarece ecranul de 10 inch nu iartă nici un fel de acumulator. Totuși este în rând cu lumea ca să spun așa. Dacă o folosești intens și în aplicații / jocuri care necesită procesare intensă din partea chipset-ului atunci vei obține 5-6 ore.

Totuși rezistă o zi de utilizare normală în care mai citești, navighezi, te mai uiți pe YouTube, te mai joci.

Nu-mi place

 • design învechit
 • sistem puțin cam încet
 • sunet foarte slab calitativ

Îmi place

 • raport bun calitate / preț
 • conectivitate 4G
 • că include ultima versiune Android 7.0
 • performanțe ok

Concluzie

Magnet M1 este o tabletă utilă în foarte multe cazuri. Fiind mare o vei putea utiliza fără probleme pentru filme, pentru citit și navigat web, pentru jocuri (mai slabe pentru că nu merg jocurile grele vă spuneam), în mașină pe post de GPS și entertainment (dacă o pui pe verticală poți spune că ai bordul unei mașini Tesla :P).

Are însă două puncte sensibile unde nu v-aș recomanda să vă bazați pe ea. Sunetul este foarte slab, ca și calitate, dar și volum aș putea spune și s-ar putea să nu poți auzi mai ales dacă există un zgomot ambiental. Și al doilea lucru sunt camerele foto, care după cum scriam mai sus merită cel mult luate în considerare pentru convorbiri online, dar nu și pentru creații foto-video.

Android 7.0, conexiunea 4G și GPS ar putea fi lucrurile care o recomandă cel mai mult.

Vezi ultimul preț!

eMAG și Vonino

Imagini

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: