ST Ericsson devine furnizor de procesoare pentru Nokia

Publicat pe 2 nov. 2011 - 23:07 de Mîrzac Iulian

ST Ericsson a lansat astazi un comunicat de presa in care anunta un parteneriat semnat cu Nokia. Prin aceasta colaborare ST Ericsson se angajeaza sa ofere procesoare SMP (Symmetric Multi-Processing) dual-core folosite pentru viitoarele telefoane cu sistemul de operare Windows Phone. Primele zvonuri despre aceasta posibila mutare din partea companiei Nokia au aparut din luna mai.

Acum au aparut si zvonuri precum ca sunt in dezvoltare 12 telefoane mobile pentru anul 2012 care vor fi echipate cu versiuni noi ale procesorului U8500 dual-core. Gilles Delfassy, presedintele si CEO-ul ST Ericsson a declarat: „Platforma Nova Thor continua sa atraga companii care isi doresc sa lanseze smartphone-uri grozave pe piata”.

Capacitatea dual-core necesara sistemului de operare Windows Phone si suportul pentru LTE ar putea fi un avans imens luat in fata competitiei odata cu viitoarele telefoane ce se vor lansa, si poate vom asista si la o revenire a lui Nokia printre marii jucatori de pe piata.

ST Ericsson

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. marius ionescu 08/11/2011 at 17:19 - Reply

  este un lucru bun daca fac acest parteneriat, desi am vazut cum se misca nokia lumia 800 cu procesor normal nu dual-core si pot spune ca pt windows mobile deocamdata nu este necesar un procesoor mai puternic.nokia lumia este foarte frumos ca si design.

  • Mirzac Iulian 09/11/2011 at 01:08 -

   Lumia 800 va face valuri sigur ! Nokia si Microsoft sunt pusi pe treaba si asta nu se vede doar prin modelele noi lansate ci si in planurile de viitor pe care le au.

 2. yo 02/11/2011 at 23:09 - Reply

  furnizor de procesoare!!! nu componente…

Postează un comentariu: