Skype – traduce în timp real conversațiile

Publicat pe 26 mart. 2015 - 9:08 de Mîrzac Iulian

Skype-Translator

Îmi amintesc că Microsoft Research Lab dezvoltă deja de ceva ani tehnologia de traducere în timp real a conversației dintre doi interlocutori care sunt din țări diferite și care vorbesc limbi diferite. Chiar anul trecut a mai fost un material publicat de noi în care se demonstrează tehnologia la o conferință ReCode. Tehnologia a fost perfecționată pentru a putea fi utilizată de utilizatorul final, și chiar începând de astăzi puteți cere să testați o variantă „preview”, adică un fel de perioadă de testare.

Dacă veți intra pe articolul de mai sus și veți vizualiza materialul video veți vedea cum povestește Satya Nadella despre algoritmul dezvoltat în mai mulți ani de Microsoft și cum poate învăța limbi străine odată ce cunoaște engleza și spaniola pe care acum le cunoaște foarte bine, și care cu cât vor fi utilizate mai des cu atât își va perfecționa calitatea traducerilor pentru primele limbi învățate.

Tehnologia a fost prezentată anul trecut și pe Windows Phone, și va fi integrată și pe telefonul mobil, probabil va fi o lansare tot în acest an, dar imaginați-vă ce realizare imensă este aceasta. Veți putea discuta cu partenerii de afaceri cu care vorbeați și până acum pe Skype direct în limba lor nativă. Se pare că viitorul este mult mai aproape decât credeam.

Funcții Skype translator:

  • frazele sunt traduse imediat, din demo cu un mic lag
  • fraza tradusă apare în dreapta și imediat o auziți și în căști
  • mesaje pot fi traduse în peste 40 de limbi străine instant

Pentru a obține dreptul de a testa funcția de traducere live trebuie să mergi aici și să te înscrii.

Întrebarea de final este: cât va costa oare serviciul într-un final ? Va fi limitat pentru consumatori ? Sau poate cei care plătesc vor primi calitate mai bună a traducerii în timp real.

Skype – Traduce în timp real

Demo:

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Service GSM 30/03/2015 at 13:26 - Reply

    este interesant acest lucru, am incercat dar mai trebuie lucrat, inca nu este 100%, bine desi 100% este greu de atins

Postează un comentariu: