Traducere în timp real pentru conversații în limbi diferite pe Skype !

Publicat pe 1 iun. 2014 - 20:58 de Mîrzac Iulian

Skype Translator

Microsoft ne aduce din ce în ce mai multe surprize plăcute (Windows Phone cu Cortana, un Windows 8.1 finisat), și iată ca proiectul de care am auzit acum mai mult timp pe Internet de traducere în timp real se adeverește anul acesta urmând să fie integrată o funcție de acest gen în bine cunoscuta aplicație de apelare video: Skype. Funcția a fost demonstrată la conferința „Code” organizată recent de companie unde Satya Nadella a spus că este capabilă de a traduce aproape în timp real ceea ce persoana cu care conversezi spune în altă limbă.

Această realizare va fi cu adevărat un pas important în evoluția tehnologiei care mai mult ca sigur va fi disponibilă și pe smartphone în scurt timp. Cine nu și-a dorit să discute cu o persoană din altă țară însă nu s-a putut pentru că nu cunoșteai limba respectivă ? O astfel de funcție ar fi utilă oricărui om de pe planetă care are o relație business ori o relație de prietenie.

Ce a menționat CEO-ul Microsoft despre serviciu este că s-ar putea să nu fie gratuit. Mai întâi va fi disponibilă o aplicație Skype beta pentru Windows 8 apoi va fi disponibilă până la finalul anului într-o versiune finală.

Inițial tehnologia a început să fie cercetată încă de acum 10 ani moment în care traducerea în timp real a limbajului uman dintr-o limbă în alta era considerată imposibilă. Între timp a fost dezvoltată o tehnologie care reușea lucrul acesta la telefon cu un feedback mai greoi, ca în 2012 un videoclip care l-am văzut și eu de la o conferință din Tianjin, China unde Rich Rashid seful diviziei Microsoft Research demonstrează cum ce spunea putea fi tradus în timp real în limba chineză.

Compania japoneză NTT Docomo are un serviciu de traducere engleza – japoneza pentru apeluri din 2011, iar Google poate traduce prin Google Translate destul de rapid, dar diferența imensă este că în cazul Skype este vorba și de imensitatea serviciului, acesta fiind utilizat de peste 300 de milioane de utilizatori în toată lumea, prin urmare, deci va fi nevoie de o putere de calcul extraordinar de mare.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: