Sfaturi utile pentru a folosi Google Search eficient

Publicat pe 19 mai 2013 - 9:15 de Benţalo Roman

Va-ți întâlnit cu nevoia de informații, fiecare dintre noi deschide imediat motorul de căutare și scrie ce îi trebuie. Nu întotdeauna puteți găsi imediat ceea de ce aveți nevoie, și va trebui să căutați câteva pagini în căutarea unei informații adecvate. Cel mai des acest lucru se produce din cauza faptului că utilizatorul introduce un termen de căutare nevalid pentru robot.

3ecc6356587ca6162bce93e7eb2

 

Astăzi vreau să vă împărtășesc câteva dintre modalități de a obține de la un motor de căutare, în acest caz, Google, exact ceea ce vreti de la el:

1. Excludere din căutarea Google

Pentru a exclude din rezultatele căutării a unui:  cuvânt, frază, simbol, etc., Este esuficient să punem un „-” (minus) în fața lui , iar acesta nu va apărea în rezultatele de căutare.

De exemplu, am tastat în caseta de căutare cuvintele: „. Web hosting gratuit -.Ro” și în rezultatele de căutare nu se vor afișa site-urile .Ro.

2. Căutare după sinonime

Folosiți semnul „~” pentru a căuta termeni asemănători. De exemplu, ca urmare a expresiei: „~ bune filme – bune”, veți vedea toate link-uri către pagini care conțin sinonime ale cuvântului „cel mai bun”, dar nici unul dintre ei va conține cuvântul.

2

3. Căutare nesigură

Doar în cazul în care nu ați decis de ce cuvinte cheie aveți nevoie vă ajută operatorul „*”.
De exemplu, fraza „cel mai bun editor de *imagine” va selecta cele mai bune editoare pentru toate tipurile de imagini, fie digitale, rastre, vectoriale, etc.

3

4. Caută o gamă de opțiuni

Folosind operatorul „|”, puteți face căutari pe Google pentru mai multe combinații de fraze, înlocuind mai multe cuvinte in diferite locuri.

De exemplu, vom introduce expresia „cumpăr husă| stilou” ne va oferi o pagină care conține fie „cumper husă” sau „cumper stilou”

4

5. Definiția cuvântului

Pentru a afla definitia unui cuvânt, trebuie doar să introduceți comanda „define:” urmat de fraza de căutare. (Pentru Romania nu functioneaza prea bine, nu am gasit definitii dacat la o parte din cuvintele cautate de mine)

5

6. Potrivire exactă

Pentru a găsi o potrivire exactă a rezultatelor de căutare este suficient să punem cuvintele de căutare între ghilimele. Asa puteti cauta articole, continut de carti / reviste, sau utilizarea care ne place cel mai mult noua: puteti cauta continut plagiat cautand portiuni mici din textele de pe site-ul tau.

6

7. Căutare într-un un anumit site

Pentru a căuta ceva doar de pe un singur site trebuie folosita urmatoarea comanda:  „site:http://siteulcautat.ro cuvinte_cheie”.

7

8. Backlink-uri

Pentru a găsi toate backlink-urile (indexate de Google) ce duc la site-ul care vă interesează e necesar să scrieți înainte de site ”link:”

8

9. Convertor de unități de măsură

Motorul de căutare Google este de asemenea capabil de a converti unități de măsură chiar si valută (vezi mai jos) la cererea utilizatorului. De exemplu, dacă trebuie să convertiți un kg în tone. Atunci scriem următoarea interogare: „1 kg în tone” (dar desigur voi știți cât înseamnă în tone un kilogram).

9

10. Convertor valutar

În scopul de a afla cursul de schimb oficial, vom scrie următoarea interogare: „1 [cod valuta] în [cod valuta]”

exemple de valuta: USD, GBP, RON, PLN, etc.

10

 

 

11. Poate fi folosit si pe post de calculator – cu formule complexe chiar

11

12. Căutare după tipul de fișier

Dacă aveți nevoie să găsi ceva pentru un anumit tip de fișier, atunci scrieți în Google operatorul „filetype:” care caută fișier cu extensia dată.

13

13.Prognoza meteo

weather: orasul vostru

12

 

14.Google translate

translate: [cuvant in lima ta] into [limba dorita]

14

Despre Autor

Sunt un baiat pasionat de aproape tot ce inseamna IT . Scriu la ITnewz.ro in principiu in categoria Cum sa... diverse tutoriale, dar voi aborda si alte genrui de subiecte in curand. Facebook | Twitter

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Alexandru Ionut 22/05/2013 at 00:19 - Reply

  Am scris si eu ceva de genul :D Eu am gasit 20. Vezi ce-ti lipseste: http://mystreet7.com/internet/top-20-moduri-de-cautare-pe-google-pentru-avea-un-rezultat-de-calitate.html

  PS: poti sterge link-ul daca se considera spam. Oricum e nofollow si nu conteaza la nimic..

 2. Stefan - Geek Blog 20/05/2013 at 17:44 - Reply

  Interesante sfaturile, pe cateva le stiam dar multe dintre ele imi sunt noi.
  Le voi folosi cu prima ocazie.

 3. Mîrzac Iulian 20/05/2013 at 17:24 - Reply

  da

 4. Bogdan 20/05/2013 at 11:25 - Reply

  Pentru cautarea pe un site se poate renunta la http si www, de exemplu „cuvant cheie site:itnewz.ro”

Postează un comentariu: