REVIEW Overmax Vertis Expi 4510

Publicat pe 9 mart. 2015 - 8:46 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
 • Design
 • Ecran
 • Performanțe
 • Sunet
 • Camera foto
 • Apelare

Overmax Vertis 4510 - Review

Avem un nou smartphone la review: Overmax Vertis Expi 4510. Primul care sosește de la compania poloneză. Am fost curios de produsele Overmax încă de când au intrat pe piața din România. Acest prim model venit la test este unul de 4.5 inch, folosește Android 4.4 și este un entry-level, se remarcă printr-un design mai subțire față de ce ne-am obișnuit până acum pentru smartphone-urile dual-sim. Se aglomerează foarte mult zona aceasta cu telefoane din partea a zeci de branduri, care nici nu le poți reține numele.

Sa vedem cu ce alte caracteristici se diferențiază acest smartphone față de alte telefoane din piață.

Unboxing

Nu am realizat un video unboxing pentru acest telefon din lipsă de timp însă am făcut o fotografie sugestivă cu accesoriile găsite în pachet și trebuie să recunosc că acesta este unul din avantajele smarpthone-ului. În interior veți găsi pe lângă încărcător, cablu micro USB și un încărcător de mașină foarte mic cu putere de 1 amper, 2 capace pentru spate unul roșu și unul albastru diferit ca material față de cel instalat și o pereche de căști in-ear care nu par a fi cele mai ieftine.

Overmax Vertis 4510 - Review - 01

Design

Nu am mai avut produse Overmax la test. Momentan am o părere mixtă legată de acest produs. Marele avantaj al telefonului o reprezintă designul subțire. Poate mai sunt telefoane mai bune la un preț asemănător, însă pentru un dual-sim este o adevărată reușită să atingă 10 mm grosime. Este mai subțire ca un LG G2 Mini single sim. Ecranul de 4.5 inch este din același material ca la alte telefoane ieftine care lasă urme și se murdărește rapid.

Overmax Vertis 4510 - Review - 06

Marginea telefonului este dintr-un plastic care imită cromul și care personal nu mi-a plăcut la început alături de capacul de spate standard, aduce prea mult a produs chinezesc ieftin, nu că nu ar fi unul, dar poate dorești ca producător să eviți această percepție. Poate că nu multă lume are această percepție.

Overmax Vertis 4510 - Review - 13

Telefonul are la bază 3 butoane capacitive, iar sus camera foto frontală. Pe laterala dreapta butonul de pornire/oprire/ standby, iar pe laterala stângă are butoanele de volum. Acestea au tot un aspect cromat, dar surprinzător sau nu se simt bine la apăsare, nu par șubrede, nu par sensibile, este o apăsare estompată, dar fermă, îmi plac. Pe laterala de sus a fost așezat portul micro USB și portul audio 3.5 mm, iar la bază nu se află decât microfonul.

Overmax Vertis 4510 - Review - 12

Spatele folosește un capac dintr-un material care a fost folosit o perioadă îndelungată 2009-2013 pe multe produse. Este vorba de acel material mat, care la atingere pare să fie catifelat, ceruit ar spune anumite persoane, plăcut la atingere, dar care s-a dovedit foarte prost pentru produsele care se pot zgâria. Era o modă în perioada mai sus menționată printre producătorii de smartphone-uri printre care și HTC a folosit acest material care se decojește exact ca o suprafață ceruită.

Overmax Vertis 4510 - Review - 03

Se mai folosește încă pe anumite produse în genul căștilor, pe un mouse am văzut, sau acum pe produse mai ieftine ori care nu pot fi zgâriate ușor, și trebuie să recunosc că avantajul major îl reprezintă aderența și faptul că este mat, dar peste 2 ani poate vrei să mai și vinzi produsul. Se poate vedea în imaginea de mai jos cum practic a început să se decojească acel strat, cel mai bine vedeți în imaginea de sus cu portul micro USB și cel audio.

Overmax Vertis 4510 - Review - 09Un lucru care trebuie să-l menționez este că sim-urile (cele 2) și cardul microSD se pot introduce doar după ce scoateți bateria.

Performanțe

Vertis 4510 este un telefon care funcționează aproape la fel de bine ca un LG G2 Mini. Diferența de preț este notabilă între un G2 Mini și acest Vertis 4510 așa că dacă sunteți constrânși de buget atunci s-ar putea să vă încânte acest dual-sim subțirel, ușor (110g). În AnTuTu spre exemplu obține un punctaj de 19333, scor care întrece cu aproximativ 3000 de puncte G2 Mini !? Dar scria pe ecran unverified score, deci s-ar putea să nu fie un scor real, cel puțin în utilizare, după ce am instalat principalele aplicații pe care le folosesc .

Ecran-ul telefonului nu poate fi considerat un mare avantaj pentru telefon. Este IPS LCD conform specificațiilor, însă stratul protector în primul rând strică aspectul, deoarece lasă amprente, urme și aparent se pot face și ecrane IPS care nu au toate caracteristicile unui IPS de pe un telefon scump. Lumina nu este cea mai puternică pe care am văzut-o, dar nu este mai slabă în comparație cu alte telefoane din aceeași categorie de preț Allview P4, P5. Totuși fiind IPS unghiurile de vizibilitate sunt ok, doar se mai întunecă pe laterale dar în rest culorile se păstrează la unghiuri largi.

Camera foto nu impresionează prin multe aspecte, calitatea foto este mediocră așa cum mă așteptam de la un telefon din zona de preț 500-600 lei, dacă veți privi albumul foto puteți vedea o fotografie realizată noaptea, am încercat să fac mai multe însă cu același rezultat. Dacă nu se înțelege ce obiect am fotografiat, este vorba despre lustra din sufragerie. Comparativ cu un P5 Quad a reușit să facă o fotografie mult mai bună, luminată în primul rând de un bliț de aceeași putere. Camera foto are un lag foarte mare de peste o secundă din momentul declanșării.

Avantajul camerei foto o reprezintă multitudinea de opțiuni pe care le-au integrat. Ai atât de multe opțiuni încât probabil nu le vei folosi niciodată pe toate. Defapt sunt convins că nu vor fi utile în multe dintre cazurile în care dorești să faci o fotografie rapid. Include o funcție HDR, una Live Photo, una Motion Tracking, Face Beauty Mode, Panorama, Multi Angle View. Setări pentru fotografiere aveți: expunere, efecte de culoare, balans de alb, selectare scene predefinite, smile shot, 40 de fotografii în rafală la rezoluție mică, ISO, etc.

Camera foto de 8MP poate și filma evident și o poate face la o rezoluție 720p. Am fost surprins să văd totuși că folosește vechiul format 3GP utilizat înainte pe telefoane pentru că nu necesita o mare putere de calcul pentru compresie, sau pentru rularea materialului video apoi.

Convorbirile telefonice se desfășoară în condiții foarte bune. Cel puțin în metrou unde mă așteptam să mai cadă semnalul a rezistat foarte bine, apoi volumul sunetului din timpul convorbirii este destul de puternic încât să porți o discuție în metrou fără să te chinui prea mult, ori în trafic reușește să acopere zgomotul produs de mașini.

Acumulatorul de 2100 mAh a reușit să ofere o autonomie de 1,5 zile fără utilizare internet 3G sau WiFi și în mod dual-sim, și de aproape 1 zi întreagă în cazul în care foloseam internet 3G și WiFi acolo unde aveam. Consumatorul principal, ecranul IPS, și-a pus amprenta asupra autonomiei, dar nu puteam nici să las lumina pe auto pentru că mi se părea că scade prea mult, astfel l-am setat eu manual la 90%.

Specificații Overmax Vertis Expi 4510:

 • Android 4.4
 • Chipset MTK6582M Quad Core 1.3GHz
 • GPU Mali 400 MP
 • Ecran 4.5 inch IPS Multitouch 960×540 px
 • 1GB RAM
 • 8GB memorie internă, extensibilă cu un microSD de maximum 32 GB
 • Cameră foto principală 8MP
 • Cameră foto secundară 2MP
 • GPS, Bluetooth, WiFi
 • Dual SIM
 • acumulator 2100mAh
 • 145 x 73 x 10 mm

Nu-mi place

 • nu este foarte bine optimizat sistemul de operare
 • capacul original se decojește (noroc că include alte 2 capace care au suprafață mată și care arată mai bine oricum)
 • cameră foto slabă în comparație cu un Allview P5 Quad din aceeași categorie de preț
 • au inclus peste 14 aplicații speciale pentru publicul din Polonia, pe care le-am dezinstalat bineînțeles

Îmi place

 • este subțire pentru un dual sim
 • se oferă 2 capace suplimentare (roșu și albastru), încărcător de mașină și niște căști care nu par a fi cele mai ieftine
 • rulează bine multe jocuri 3D cu ajutorul Mali 400
 • preț mic

Concluzie

Pentru un telefon cu buget redus telefonul dual-sim poate reprezenta o opțiune bună pentru persoanele care nu doresc să investească prea mulți bani într-un telefon mobil, mai ales că sunt convins că telefonul ajunge în câteva luni poate la un preț de 400 lei. Acest model de 4.5 inch cu Android 4.4 îl pot recomanda celor care nu consideră camera foto un punct foarte important în alegerea unui smartphone, dar care doresc totuși un smartphone pe care poți încărca destul de rapid o pagină web (1-2 secunde pentru majoritatea paginilor), poți porni o aplicație într-un timp rezonabil, și nu în ultimul rând doresc să ruleze jocuri pe el.

Vezi ultima ofertă a lui Vertis 4510!

Imagini

Video

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Cosmin 13/03/2015 at 11:49 - Reply

  Destul de ok dar mi-ar fi placut ca marginile ecranului sa fie mai inguste. Atat cele laterale cat si cele de sus/jos!

  • Mîrzac Iulian 13/03/2015 at 12:23 -

   Da, cred ca telefoanele bezel less vor fi cele mai apreciate anii ce urmeaza, doar ca cel mai probabil nu vor fi pe telefoanele ieftine, doar pe cele mai scumpe.

Postează un comentariu: