Apple Watch lansat ieri! Ce trebuie să știi despre el?

Publicat pe 10 mart. 2015 - 9:17 de Mîrzac Iulian

Apple Watch

Apple a susținut un eveniment de lansare ieri pentru Watch dar și alte dispozitive interesante. Au trecut deja 5 ani de când nu au mai introdus o nouă categorie de produse. Despre Apple Watch am mai scris în septembrie atunci când au anunțat produsul inițial, desigur cu informații limitate. Noul produs va începe să fie livrat către clienți începând cu 24 aprilie în cele mai importante piețe din lume: SUA, Marea Britanie, China, Australia, Canada, Franța, Germania, Hong Kong și Japonia.

Compania s-a gândit că și mai mult teasing nu strică, așa că vor pune produsul în magazinele Apple din orașele probabil cu vânzările cele mai mari, și veți putea să testați ceasul începând cu 10 Aprilie, adică veți putea să îl puneți pe mână să vedeți de ce este capabil, și cum vă poate fi util în viața de zi cu zi.

În România probabil va ajunge în Mai prin magazinele care aduc pe cale neoficială produsele, și probabil în Mai vom vedea produsul pe stoc în magazinele din țară.

Apple Watch - Variante

Ce trebuie să știi despre Apple Watch

Apple Watch trebuie să știi în primul rând că se va găsi în 3 variante: Apple Watch Sport, Apple Watch și Apple Watch Edition. Prețul de pornire este de 349 dolari pentru varianta sport de 38mm diagonală și 399 dolari tot pentru varianta sport dar cu diagonala ecranului de 42mm. Dacă vrei curea din oțel inoxidabil varianta Apple Watch va costa: 549 – 1049 dolari pentru varianta de 38 mm și 599 – 1099 dolari pentru varianta 42mm.

Apple Watch nu va funcționa fără un iPhone conectat, adică vei putea să-l aprinzi, dar pentru a seta notificări să instalezi aplicații și operații mai complicate ai nevoie de conexiunea la iPhone. Materialele utilizate au adăugat la prețul de producție, au folosit un aliaj de aluminiu mai puternic dar la fel de ușor ca vechile aliaje utilizate pe produsele lor.

Un mare avantaj al acestui produs în comparație cu celelalte smartwatch-uri lansate de Samsung, Asus, LG, este că poți alege din zeci de design-uri de curele de calitate.

apple watch incarcator magneticÎncărcarea gadget-ului se face atașând încărcătorul magnetic de spatele acestuia, care seamănă cu un simplu magnet cu cablu atașat. Bateria este estimată să țină 18 ore dar bănuiesc că va ține mai puțin de atât autonomia fiind strâns legată de modul în care este folosit.

Odată cu acest produs a fost lansat și update-ul iOS 8.2 care aduce mai multe reparații în sistemul de operare dar și aplicația care acompaniază noul produs Apple Watch.

Apple Watch va fi compatibil cu următoarele telefoane Apple: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 și iPhone 6 bineînțeles doar după ce veți face și update-ul la iOS 8.2.Apple Watch - Fitness

Vei putea să efectuezi apeluri, vei primi notificări, însă produsul are integrat apple stocks, aplicații fitness, Twitter, poți chema o mașina Uber spre exemplu, poți verifica statusuri Facebook, sunt integrări pentru Nike+ Running, OpenTablet, Shazam, WeChat, etc. Tot prin Apple Watch vei putea să faci plăți cu Apple Pay, toate fără să mai scoți telefonul din buzunar. La asta se rezumă ținta unui producător de smartwatch până la urmă să reușești să execuți comenzi cât mai ușor prin intermediul acestui accesoriu.

Pentru mai multe imagini și o prezentare video explorați site-ul Apple.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: