Luna Februarie nu este de obicei una plină pentru dezvoltatori, în primul rând pentru că este o lună scurtă și în al doilea rând pentru că este abia a doua lună din an, însa Februarie 2015 se pare că iese din regulă și ne aduce aplicații interesante în App Store. Eu între timp am cumpărat Replay și Beathawk, două aplicații pe care vi le recomand să le cumpărați și voi. Prima este aplicația anului în App Store pentru editare video. Poți crea materiale video doar introducând clipuri și poze în timeline, apoi în funcție de ce coloană sonoră pui aceasta recunoaște ritmul și schimbă cadrele atunci când trebuie adică: „when the beat drops” :). Este gratuită inițial însă, dar dacă vrei să nu fii limitat și să nu apară logoul Replay pe video atunci trebuie să dai 5 dolari.
Beathawk este o aplicație cu care faci muzică în principiu. Ai un sampler, poți băga efecte pe sunete, și sunt pad-uri pe care le poți declanșa. Are o mulțime de sunete pe care le poți utiliza să creezi muzică, dar dacă vrei pachete specializate pe genuri de muzică: clasică, electronică, jazz, hip-hop, etc. atunci trebuie să le cumperi separat, dar asta dacă chiar te apuci să faci muzică serioasă pentru că este o aplicație foarte capabilă. P.S. Amândouă le folosesc pe iPad Mini Retina, și cred că doar pe iPad le puteți folosi la potențial maxim pentru că aveți nevoie de spațiu, poate Replay mai merge pe iPhone, dar Beathawk nu cred.
Să vedem ce aplicații au venit în luna Februarie care mi-au atras atenția.
Vurb
Dacă ați folosit Foursquare în trecut sau Yelp atunci aplicația aceasta este asemănătoare, diferența este că încearcă să aducă conținut mai mult așa cum e și exemplu de sus. Dacă vrei să mergi la un film la cinema, atunci aplicația îți va putea găsi și trailerul direct în aplicație să vezi despre ce este vorba în film. Are un design plăcut inspirat din interfața nouă Lollipop sub formă de carduri cu informații.
Tworlds
Tworlds este una dintre cele mai interesante dintre cele din luna februarie. Conectează 2 persoane în mod anonim din locații diferite de pe glob care trăiesc același moment sau au aceleași sentimente. Ideea este să compari prin imagini un moment cu un străin.
Dull
Când lucrurile devin plictisitoare, aștepți în metrou, etc. deschizi aplicația Dull :). Poate fi comparată cu un fel de Stumbleupon cu tentă mai apropiată de 9Gag pentru că are gif-uri animate, clipuri amuzante, etc. însă poți da stânga sau dreapta dacă să dai sau nu share.
Forge
Forge are putea fi etichetată ca o aplicație de realizat schițe, în schimb creatorii aplicației ne transmit că este o unealtă de brainstorming vizual, care pot ajuta în procesul de design, vii cu mai multe variante ale produsului. Poți suprapune mai multe straturi peste design adăugând sau eliminand diferite accesorii, elemente, sau caracteristici desenate deasupra designului inițial. Priviți animația de pe pagina de prezentare.
Forge nu este unealta cu care vei realiza un design final, sau o schiță finală, ci te va ajuta mai mult să găsești conceptul care se potrivește cel mai bine.
Adonit Forge
https://www.youtube.com/watch?v=gE7MQ4S6Jvc
Pop
Aplicația îți permite să comunici prin videoclipuri cu prietenii tăi însă la care poți adăuga efecte interesante.
Pop
Alto’s Adventure
Este un joc care costa 1.9 euro. Dar de ce costă ? Pentru că este diferit. Este un schior pe care îl veți arunca pe rampe de diferite dimensiuni și forme. Apeși odată să sari, și a doua oară dacă vrei să faci un backflip. Trebuie să-l încercați este distractiv.
https://www.youtube.com/watch?v=oelPNbEjcYM#t=47
Nutshell
Este una dintre cele mai creative și interesante aplicații. Creezi miniclipuri pe care apoi poți adăuga tag-uri, și alte texte animate la un anumit moment. Priviți clipul de mai sus. Este o aplicație dezvoltată de cei care au Prezi.
Astropad
Aplicația îți permite să desenezi cu mâna pe iPad, cu alte cuvinte, poți folosi tableta pe post de tabletă grafică, nu cred că se compară cu una reală dar dacă nu ai o tabletă grafică atunci iPadul îți va fi de mare folos. Se conectează prin WiFi fie prin USB, dar funcționează doar în sincronizare cu un Mac. Marele avantaj este că aplicați funcționează cu stylusuri rezistente la presiune pentru rezultate profesionale. Ai nevoie și de o tabletă cu iOS 8 nu merge pe orice iPad.
Darkroom
Darkroom este o aplicație de editare foto mai avansată decât aplicațiile obișnuite de editare foto de tablete / smartphone. Poți edita și RGB-ul selectiv ca în Photoshop, ai un istoric avansat pentru modificări, și bineînțeles funcții avansate precum: modificarea contrast, lumină, saturație, modificările se pot anula oricând revenind la imaginea originală.
PaintCan
Aplicațiile de editare, creație grafică au fost la putere. Cu PaintCan poți crea picturi digitale avansate datorită brush-urilor care imită foarte bine pensulele reale de pictat. Specialitatea aplicației sunt pensulele personalizate.
PaintCan
Voi ce aplicații interesante ați descoperit luna trecută ? Lăsați un comentariu mai jos.
Un comentariu
Multumim pentru sugestie Andrei.
Daca mai ai alte aplicatii interesante, le asteptam.