Proiectul ATA abandonat pana in 2013

Publicat pe 27 apr. 2011 - 16:49 de Tita Mihai

Din cauza reducerilor si taierilor de fonduri care sprijineau cercetarile din cadrul institutului SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence), acesta a fost nevoit sa treaca pe linie moarta cel putin pentru o perioada de timp, Allen Telescope Array (ATA) cunoscut si sub numele de „Telescopul de un hectar” care consta in 42 de telescoape a cate 6 metri latime fiecare, care scruteaza cerul in speranta ca vor repera semne de la posibile civilizatii extraterestre. Pe langa institulul SETI fondatorul principal al acestui proiect a fost Paul Allen, nimeni altul decat co-fondatorul gigantului Microsoft, care a facut donatii ce au insumat nu mai putin de 30 de milioane de dolari.

Proiectul ATA nu a fost abandonat complet insa, de acesta mai ocupandu-se inca cativa oameni de stiinta.  SETI are  nevoie de 5 milioane de dolari pana in 2013 pentru a pune proiectul din nou pe picioare. Cei de la SETI mai spun ca in galaxia noastra e posibil sa existe miliarde de planete capabile sa sustina viata.  Si voi puteti ajuta la gasirea de extraterestri, puteti face donatii.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: