Nokia trece printr-o perioada de tranzitie

Publicat pe 27 apr. 2011 - 17:32 de Mîrzac Iulian

Odata cu schimbarea conducerii companiei Nokia au aparut si schimbarile. Pentru a putea ajunge la rezultatele promise Nokia a anuntat astazi ca obiectivul propus este de a reduce cu 1 miliard de euro cheltuielile operationale pentru divizia Servicii si Dispozitive pentru anul 2013 in comparatie cu anul 2010.

Tot astazi Nokia a declarat ca cei 3000 de angajati care lucrau in cadrul proiectului Symbian vor fi transferati catre compania Accenture care se va ocupa din acest moment de dezvoltarea softului.

Nokia va incerca o consolidare a centrelor de cercetare si dezvoltare si le va defini cat mai clar rolul fiecaruia in companie. Unele centre isi vor micsora activitatea in timp ce altele care se considera a fi mai importante se vor extinde.

Ca parte din acest proces de schimbare face parte si Centrul de Cercetare si Dezvoltare din Cluj cu sediul in Olympia Business Center, care pana la sfarsitul trimestrul III al acestui an ar trebui sa-si inceteze activitatea, dupa cum estimeaza Nokia. Aproximativ 120 de persoane vor fi afectate de restructurari. Fabrica de la Jucu nu va fi afectata de restructurari.

Reducerile de personal la nivel global sunt desfasurate in mai multe etape pana la sfarsitul anului 2012 cand acestea ar trebui sa se finalizeze.

Compania promite ca nu-si va lasa angajatii de izbeliste si va desfasura un program de responsabilitate sociala pentru comunitatile afectate:

“Intenţionăm să oferim celor care riscă să îşi piarda locurile de muncă o serie de opţiuni, de la angajare individuală şi sprijin pentru reconversie profesională, la investiţii pentru promovarea inovaţiei şi colaborări cu parteneri locali pentru a genera noi oportunităţi” a declarat CEO-ul companiei, Stephen Elop

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: