Prima producție video românească pentru căști VR: ESCAPE

Publicat pe 6 mai 2016 - 8:08 de Mîrzac Iulian

VR One

În premieră în România, SPIDER, în co-producție cu The Temple, lansează în curând primul film de ficțiune VR.

Sub pretextul unui Escape Room de ultimă generație, 6 tineri sunt ademeniți în mijlocul unui Reality Show extrem în care capcanele sunt adevărate și trebuie să găsească soluții contra cronometru. Totul este filmat chiar de unul dintre ei, spre deliciul publicului însetat de adrenalină.

Prima experiență VR într-un film românesc o vei trăi alături de Pavel Ulici, Paul Ipate, Michaela Prosan, Anghel Damian, Alex Călin, Oana Nedelcu și Florin Piersic Jr.

Vizionarea filmului ESCAPE se va face cu ajutorul dispozitivelor VR dedicate,  cardboard-urilor sau online direct pe telefon. Datorită soluțiilor tehnice unice folosite, spectatorul intră direct în pielea personajului principal și vede acțiunea prin ochii lui.

Regizorul filmului este Millo Simulov, un artist care inovează întotdeauna prin filmele sale. Este cunoscut pentru  Hello Kitty”,  „un film cu o imagine cum rar se vede în filmul românesc” și  „Kiddo”, primul film interactiv din România.

„Astfel de filmări 360 ° sunt o provocare. Cum fiecare unghi este văzut de cameră, platoul de filmare arată diferit față de ceea ce știm cu toții. Pentru a crea o poveste cât mai autentică și reală, am folosit rig-uri speciale, astfel spectatorul, va avea parte de o experiență unică. Practic, a trebuit să  învățăm un nou limbaj cinematografic.”, a declarat Millo Simulov despre ESCAPE.

„Realitatea Virtuală este una din tehnologiile emergente pe care noi le folosim pentru a dezvolta experiențe unice. ESCAPE este un proiect special pentru noi, un exemplu perfect de experiență senzorială completă ce pune spectatorul în focus.” a declarat Andrei Lăscuț.

SPIDER este o agenție de publicitate și casă de producție, care surprinde prin abordarea neconvențională, prin proiecte curajoase atât în lumea filmului, cât și în cea a publicității.

The Temple este o agenție inovatoare de Experience Marketing ce folosește cele mai noi tehnologii pentru a dezvolta experiențe unice de brand.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: