Compania care a dezvoltat Siri pregătește un alt asistent virtual mai bun

Publicat pe 5 mai 2016 - 8:55 de Mîrzac Iulian

Viv

Nu știu dacă vă mai amintiți dar tehnologia pentru Siri a fost achiziționată nu a fost dezvoltată in-house de către Apple. Dezvoltatorii săi pregătesc un nou asistent virtual care este anunțat a fi mult mai inteligent comparativ cu Siri. Tehnologia lor poartă numele „Viv”.

Creatorii Siri se numesc Dag Kittlaus și Adam Cheyer, iar 1/3 din angajați au părăsit Apple după achiziție și acum lucrează la Viv deoarece nu s-au înțeles la partea de dezvoltare, mai exact, la ce funcții să creeze pentru Siri în continuare.

Se pare că Viv va fi așa cum și-au propus încă de la început să fie Siri. Într-un exemplu dat de companie Viv ar putea să-ți comande o pizza fără să apeși un singur buton.

Un exemplu de comandă ar putea fi: “Get me a pizza from Pizz’a Chicago near my office,” iar răspunsul Viv ar fi “Would you like toppings with that?” de aici vei putea alege chiar topping-uri preferate să le adăugi.

Teste de acest gen au fost făcute deja și funcționează foarte bine spune compania.

Viv dorește să integreze cât mai multe servicii cunoscute precum Uber dar și altele pentru a lansa comenzi vocale simple cum ar fi în acest caz să chemi o mașină.

Ce este interesant de aflat este că Siri avea pregătite aceste funcționalități deja la achiziție însă Apple a dorit simplificarea asistentului virtual. Țelul companiei originare al Siri era să reinventeze comerțul mobil, iar la lansare avea integrări făcute deja cu 42 de servicii diferite.

Viv este similar cu platforma Alexa de la Amazon prin simplul fapt că nu este necesară și utilizarea aplicațiilor. Conectarea la Uber sau cine știe ce alte servicii se va face direct.

Facebook și Google au încercat să cumpere deja tehnologia Viv însă momentan nu se zvonește că s-ar fi finalizat o achiziție. Lunea care vine tehnologia va fi prezentată public. Abia aștept!

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: