Prestigio Multipad Visconte – Tabletă Windows 8.1 de buget [Review]

Publicat pe 30 mart. 2014 - 19:03 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
 • Design
 • Performante
 • Ecran
 • Sunet
 • Autonomie
 • Calitate / Pret

Prestigio Multipad Visconte - Review

Tableta MultiPad Visconte cu Windows 8.1 de la Prestigio la a cărei lansare am fost luna trecuta a ajuns la test și am pus-o sa facă câte și mai câte pentru a afla cum este să o utilizezi cu adevărat. La test a venit modelul PMP810EWH care este varianta fără 3G cu 32GB și de culoare albă. Vă reamintesc că tableta este destinată segmentului business, asta nu înseamnă ca nu o puteți utiliza și acasă cu aplicații obișnuite special optimizate pentru touchscreen sau jucându-vă pe ea.

Design

Această tabletă de 10 inch pare a avea un design destul de comun, mai concret pe față butonul Windows de la bază specific tabletelor Windows iar bezel-ul este de peste 2cm grosime pentru a evita atingerea accidentală a ecranului în timpul utilizării.  Când spuneam comun mă refeream și la spatele din aluminiu cu logo-urile Windows și Intel, difuzoarele sunt poziționate pe lateralele din spate din punctul meu de vedere cam prost pentru că acolo vor sta mâinile.

Prestigio Multipad Visconte - Review 11

În imaginea de mai sus puteți vedea cum arată lângă un iPad Mini.

Ecranul IPS de 10 inch pare să se zgârie mai ușor în comparație cu alte tablete, a prins câteva zgârieturi ușoare cât a stat la mine la test având aceeași grijă de ea ca orice altă tabletă.

Prestigio Multipad Visconte - Review 05

Conectorii sunt poziționați pe laterala stângă în timp ce butoanele de volum și de oprire/pornire sunt așezate pe partea dreaptă. Așa cum era de așteptat (pentru că este una din cele mai ieftine tablete cu Windows 8.1 de pe piață) produsul nu excelează la partea de finisaje și design.

Prestigio Multipad Visconte - Review 04

 Cu toate că spatele tabletei este din aluminiu și asta ar însemna în mod normal ca tableta să fie foarte compactă și să reziste poate și mai bine la zgârieturi, atunci când ții tableta sau o muți dintr-o mână în alta scârțâie acolo unde plasticul se îmbină cu aluminiul. Nici butoanele nu excelează la acest capitol, par puțin prea ieftine. Dacă vei lua varianta cu 3G slotul pentru SIM va fi poziționat pe latura superioara pe spate ușor accesibil.

Prestigio Multipad Visconte - Review 06

Grosimea este de 9.9 mm și greutatea de 550g care din punctul meu de vedere o plasează undeva la mijlocul tabletelor de 10″ şi nu mi s-a părut că ar fi grea.

Performanță

Multipad Visconte folosește cel mai nou procesor Intel Celeron bazat pe platforma Baytrail modelul N2805 și asta se traduce printr-o viteză mai mare față de generația trecută și o gestionare mai bună a energiei disponibile pe sistem (în cazul de față pe tabletă). Tableta se comportă destul de bine chiar dacă în mintea mea un astfel de procesor pe laptop ar fi fost fără de folos, dar trebuie să luăm în considerare şi că nu se pune accent pe multitasking pe tabletă şi este clar că dacă porneşti 5 aplicaţii Windows mai „greu de digerat”  ai șansa să blochezi sistemul.

Cei 2GB RAM sunt totuşi suficienţi pentru a rula filme, a naviga şi a ţine mai multe tab-uri în browser.

Ecranul nu are o rezoluţie mare pe care o găseşti pe alte tablete dar cei 1280×800 pixeli sunt mai mult decât suficienţi pentru taskurile uzuale și nici unghiurile de vizualizare nu sunt rele folosind  tehnologia IPS.

Nu mi-ar plăcea să cumpăr tableta şi să gasesc doar 9GB liberi chiar dacă pe Android şi iOS se poate întâmpla astfel însă cred ca ar trebui să existe o limită între ce se afişează în reclame şi pe cutia produsului şi ce se află în interior.

Windows 8.1 dovedește că se poate oferi o experienţă bună şi pe tablete  în interfaţa Metro cu aplicaţii optimizate, dar şi pe aplicaţii native Windows x86 care pot fi rulate pe o astfel de tabletă. Tableta nu vine cu aplicaţii Prestigio (cum vin device-urile Prestigio cu Android) preinstalate doar aplicațiile pe care le găsiţi pe oricare altă tabletă Windows 8.1.

Lipsa tastaturii din pachet s-ar putea să deranjeze mai ales că momentan nu găsesc un magazin care să aibă pe stoc una din tastaturile de pe site-ul Prestigio, dar pentru cei care vor o tabletă cât mai ieftină cu Windows 8.1 este o opțiune bună. Cred că va veni și stocul de tastaturi cât de curând fiind un produs nou lansat.

Prestigio Multipad Visconte - Review 03

Fiind o tabletă business nu excelează pe partea audio volumul este destul de redus, şi nici poziţia celor două difuzoare nu ajută foarte mult pentru ca exact pe laterale ţii mâinile, în partea de mai jos.

Autonomia tabletei Multipad Visconte s-a apropiat de 5h însă cred că ar fi reuşit să depăşească şi 5h dacă setam lumina la 50%. Cele 4h si 40 minute le-am obţinut navigând şi rulând aplicaţii native Windows 8.1 dar şi facând video streaming pe Digi24 si pe Youtube.

Specificații Multipad Visconte:

 • Procesor: Intel Celeron N2805 Dual-Core 1.46 GHz
 • GPU: Intel HD 667 MHz
 • Ecran: IPS 10″, 1280×800 pixeli, multitouch 10 puncte
 • RAM 2GB (1.88GB disponibili)
 • Memorie Internă: 32GB (24GB  în Windows și doar 9GB liberi pentru a fi utilizați)
 • Camera Frontala: 1MP
 • slot microSD
 • BT 4.0, WiFi b/g/n
 • 1x HDMI, 1x USB 3.0
 • Acumulator 4000 mAh

Nu-mi place

 • cu toate ca exteriorul tabletei este din aluminiu asta nu a făcut-o și prea compacta, cam scârțâie în timp ce o ții în mana
 • 24GB disponibil din 32GB afișat la specificații și doar 9GB liber – spațiu liber destul de mic
 • ecranul s-a zgâriat cat a fost la test

Îmi place

 • platforma noua Baytrail
 • aluminiul folosit în construcție
 • Windows 8.1 – practic nu trebuie să mai înveți nimic nou dacă înainte ai utilizat un PC
 • prețul foarte mic

Concluzie

Tableta cu Windows este cu siguranță o variantă mai bună pentru o firmă pentru că angajații pot efectua și task-uri mai complexe precum rularea de aplicații native Windows x86, există aplicații numeroase optimizate pentru touchscreen, și una este să lucrezi pe un sistem Windows cu o tastatură și un mouse și alta pe un sistem de operare mobil cum este Android sau iOS.

Ce aș fi îmbunătățit la tabletă este autonomia care trebuie să fie cât mai mare indiferent de ce device portabil discutăm, iar cele 5h de utilizare la setări minime nu sunt suficiente dacă faci ceva care consumă și mai multă energie cum ar fi utilizarea Internetului sau rularea de programe care mănâncă bateria rapid.

Se găsește la evoMAG și Azerty

Imagini

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: