LG a prezentat cele mai avansate televizoare OLED, UltraHD și LED pentru 2014

Publicat pe 3 apr. 2014 - 7:36 de Mîrzac Iulian

 LG OLED Curbat

LG a prezentat o serie de televizoare în București care vor fi disponibile din acest moment și în România. LG este pionier de când și-a început dezvoltarea în Korea de Sud. Primul TV monocrom din Korea de Sud a fost LG și la fel primul TV color CRT. Primul TV OLED de 55″ cu ecran curbat a venit tot din partea LG.

Tehnologii LG integrate în noile televizoare:

Ultra Cinema 3D – televizorul folosește tehnologie 3D pasivă iar imaginea este mai luminoasă, în timp ce efectul de flickering nu există cum se întâmplă la ochelarii 3D Activi.

Ultra IPS – acuratețea culorii se păstrează, unghiurile de vizualizare foarte largi, iar mișcarea intensă este redată fără motion blur.

Ultra Sound – difuzoarele sunt ascunse pe laterale, sistemul este Harman Kardon și emite o putere de 120W.

WebOS (doar pe modele specifice) – LG a reînviat acest sistem de operare pentru a aduce simplitatea în utilizarea TV-urilor SMART. Atunci când activăm meniul apare un launcher în partea de jos de unde puteți accesa toate funcțiile televizorului cu ajutorul telecomenzii. În meniu poți vedea și un istoric al aplicațiilor deschise, mai bine spus un fel de task manager care îți arată tot ce ai deschis în trecut, astfel comuți mai ușor între aplicațiile des utilizate.

Vechile aplicații disponibile pe televizoarele SMART de la LG funcționează și pe cele cu WebOS.
Sistemul de operare nu va avea probleme de securitate pentru că nu va funcționa ca un sistem de operare în adevăratul sens al cuvântului.
Conținutul disponibil pentru televizor se poate accesa prin intermediul aplicației 3D World de la LG. Materialele video disponibile se vizualizează prin video streaming.

Televizoarele mai au și funcția Time Machine cu care vei putea înregistra emisiuni fără ajutorul unu aparat (cutie digitală) în plus, trebuie doar conectat un HDD extern. Lucrul interesant este că poate înregistra și când este închis atunci când îl programezi să înregistreze sau atunci când vezi alte programe.

Noua serie de televizoare LG din 2014 include o colecție extinsă de televizoare OLED TV, cu modelele de referință OLED cu ecran curbat (model 55EA9800) și modelul care poate fi montat pe perete, GALLERY OLED (model 55EA8800). Colecția de televizoare LED, cu modelele Cinema 3D Smart cu diagonală de 32, 42 și 55 inci și televizoarele ULTRA HD, cu diagonale de 55 inci, includ noua platformă intuitivă webOS pentru Smart TV, prin care televizorul devine extrem de simplu de folosit. LG oferă anul acesta o varietate de televizoare ULTRA HD care încorporează o rezoluţie 3840 x 2160 a panoului ULTRA IPS.

Folosind o tehnologie proprie WRGB OLED, televizoarele OLED LG produc imagini magnifice prin controlul temperaturii fiecărui pixel, prin tehnologia LG Color Refiner, rezultând o consistenţă şi un balans excepţional.

“Noua gamă extinsă de televizoare pe care o oferim consumatorilor din România reprezintă un nou pas pe care îl facem în ceea ce priveşte calitatea imaginii şi uşurinţa de utilizare. Ne bucurăm că prin noua platformă webOS le permitem consumatorilor să beneficieze din plin de tehnologia noastră. Experiența de vizionare în propria locuință va depăși cu mult așteptările consumatorilor. LG îşi va continua angajamentul de a fi lider pe segmentul de televizoare cu cele mai avansate tehnologii și un design avansat al interfeței Smart TV,” a declarat Bum Seop Lee, președinte al LG Electronics România.

Ce este cel mai impresionant la noile televizoare OLED este nu doar lumina, culori și rata de refresh ci grosimea ecranului care este mai mică ca cea a unui smartphone

 Cum arată o parte din televizoarele prezentate:

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Rebecca 22/05/2014 at 15:31 - Reply

    Foarte tare aceste televizoare. Pe langa faptul ca arata extraordinar de bine, au tot ce isi poate dori o persoana pretentioasa careia ii place sa se uite frecvent la televizor. Este minunat si de domeniul SF aceasta tehnologie OLED.

Postează un comentariu: